Gayenur GYukseltan Mesela ciğere dokunupta herhangi bir yerine sürersen bebeğin orasında leke olur derler
Gmommysboy GYukseltan leke hurafedir belki de uyarı anlamında hurafe falan değil her yerde yazıyor toksoplazma enfeksiyonu olmasın diye eller iyice yıkansın et tavuk balık iyice pişmeli vs deniyor
GYukseltan Gayenur bende dokunuyorum ama birkaç kişiden duyunca sizede bi sorayım dedim 😄 teşekkürler
mucizebebek03 GYukseltan Ben 2 çocuk doğurdum herşeyi kendi elimle yapıyordum mecbur 💁🏻♀️ama kızlarımda hiç te leke yok 😁eşim oruçlu şimdi de dokunuyorum ete ne olcak ki 😂ahhhh şu hurafeler hep eski kadınlarımızın başının altından çıkıyor 😂🤭🤭
GYukseltan mucizebebek03 😄😄 Bir yanlışlık yapmamak için her söylenileni düşünüyor insan bu dönemde ama haklısınız 😄👍🏼
Adaaa34 GYukseltan Bunun sebebi çiğ et ve tavuğun bakteri üretme riskine karşılık elin temiz yıkanmamsı sonucu anne ya da bebeğin bakteri kapma riski.Hurafe kısmı ciğerde dokunulmaması et ve tavukta duymadım.Elini güzelce sabunla yıkadıktan sonra hiç sıkıntı yok.Et ve tavuk yemek zorundasın bu yüzden dojunmak zorundasında başlarda bende takılıp araştırmıştım baya 😊
Burc1n GYukseltan Benim bildiğim kadarıyla elde derin kesik varsa ya da normal kesik çiğ et tavuk balık vs. olan bakteriler deri yoluyla bulaşabiliyor. Bu da toksoplazma riski oluşturuyor. Aynı zamanda çiğ olarak tüketmekte yine toksoplazma riski oluşturuyor . Ama zaten günümüzdeki et tavuk balıklar kontrol ediliyor . Bu konuda Kağan Kocatepenin bir videosu vardı güzel anlatmıştı vaktiniz varsa dinlemenizi öneririm 🌸
Demir06 GYukseltan mikroorganizmalar olabilir ve elimizi yıkamadan ağzımıza falan götürürsek enfekte olabiliriz diye çiğ ete özellikle ciğer gibi sakatatlara dokunmayın derler aslında dokunduktan sonra önemli olan hemen yıkamaktır
Elita GYukseltan bakteri sebebiyle dokunulmaması önemliymiş. Mümkünse eldiven takarak tutabilirsiniz.
Gmzoztrk GYukseltan öncelikle eskilerin aslında söylediği her sözün günümüzde mutlaka bilimsel bi açıklaması var canım. Toxoplazma gondii çiğ etten çiğ yumurtadan ve kedi dışkısından bulaşan bir parazit gebelik sırasında bu parazite maruz kalırsak bebekte bazı anomalilere sebebiyet veriyor. Eğer ki daha önce toxoplazma gondii ye maruz kalmadıysanız bağışıklığınız yoksa mutlaka çiğ et çiğ yumurta vs ellerken dikkatli olmalısınız gebelikte verdiğimiz ilk kanda bu teste bakılır eğer test verdiyseniz anti toxoplazma ıgm ve anti toxoplazma igg ye bakın eğer anti toxoplazma ıgg negatif ise dikkatli olmalısınız ❣️
Birceo GYukseltan toksoplazma riskinden dolayı bebeğin ölümüne ; gelişimle ilgili sorunlarına kadar birçok şeye sebep olabiliyor. Doktorum eldivensiz kesinlikle dokunma dedi , eldivensiz dokunup kendinizi riske atmanıza gerek yok. Ki normalde de bence çiğ ete çıplak elle dokunmamak gerekir.
Gozdealpu Normalde de ete, tavuğa ve yumurtaya dokunduktan sonra eller iyice yıkanmalı. Uzmanlar eti, tavuğu yıkayıp her yere bakteri bulaştırmayın diyorlar. İlk hamileliğimde eldivenle iş yaptım. Şimdi covid var eldiven bulamıyoruz.
Canimoglummmm GYukseltan Bana ciğer elleme yeme leke olur dediler bende pek inanmam ama çok sevdiğim bir şey değildir zaten.Canim çok çekti yemedim kokusunu sevmiyorum bebeğimin belinde ciğer var Allah’tan belinde.Cilek çekti canım yedim ama biraz geç yedim bebeğimin ensesinde çilek var benek benek Allah’tan saçı kapatiyor.Ne bilim hurafemi gerçek mi 😂 İnanmam ama oluyormus.Annemin canı erik çekmiş yiyememis kardeşimin kolunda kocaman erik var.Bence bilimsel bir açıklaması olmalı bu lekelerinde.
Hi2018 GYukseltan canım elinde yara falan yoksa dokunmadan sıkıntı yok. Toksoplazma riskine karşı önlem amaçlı diyorlar. Bakteriler yaralı yerden de girebiliyor. Sadece ona dikkat et.
elediyebiri GYukseltan Onu güya vücutta leke olur diye diyorlar Ama asil sebebi Eger üstünde bi bakteri falan varsa senin Temas etmemen. Cünkü elindeki bakteriyi her yere sürebilirsin. Ve sana ve bebegine zarar verebilirsin. ((Cok bozuk bir türkceyle yazdim Kusura bakma 🙈)