Evet uzun bir serüveni bende bitirdim arkadaşlar. 39+1 de epidural normal doğumum gerçekleşti. gerek burdan aldığım öneriler , gerekse kendı araştırmalarımla hazırlandığım bu süreçte neler lazım oldu, neler gereksiz oldu bıraz anlatmak isterim. 🙂
1- 1 adet pijama ve 3 adet gecelik koymuştum. Fazla mı oldu acaba derken, hastanede keşke bi tane daha alsaymışım dedirtti. Doğumdan mı kaynaklı bılmıyorum ama hastanede oldukça sıcaktı, üstümü terledıkce değiştirdim ve bana cok iyi geldi.
2- Depend hayat kurtardı. Evde suyum geldığı ıcın , hastaneye giderken ve orada bol bol kullandım. Büyük rahatlık. 1.5 paket kullandım.
3- gümüş kapaklarımı doğum öncesi kullanmaya başlamıştım. Hastanede emzirme sonrası kullandım. Ondan mı sebebiyet bılmıyorum yara hıc olmadı.
4- 3 adet ()biri foto çekimi için) bebek takımı koymuştum. Hepsini kullandım . Malum acemilikle altını değiştirirken sızdırmalar oluyor ;) yedeklı olmaktan zarar gelmez.
5-foto cekımım oldu. Gayet guzel makyaj malzemelerimi kullandım .
6- emzirme sütyenı hıc kullanmadım. Zaten orda sureklı emzırme modunda olunca öyle sütyenle ugraşılmıyor ;)
7- corap aldım ama öyle üşümeler titremeler olmadı benle aksıne ter bastı :)) buarada normal doğum yaptım.
8- depend kullandıgım ıcın ıc camasırı da gerek kalmadı. Ama nolur nolmaz tabıkı alın yanınıza
9- ilk doğum yaptıgınız an şakır şakır süt gelmıyor. Gögüs pedleri ya da pompa gibi malzeme zaten koymamıştım cantama . Sızde hıc koymayın.
10- eve geldıgım 3. Günde sütüm arttı ve mochi süt toplayıcı pompa hayatımı kurtardı. Çünkü emerken diğer taraftan süt sızıyordu. Onu toplayıp kaşık bıberonla verdim. Ikısının bu kdr işe yarayacagını bilmiyodum . İyki iyki almışım dedim.
11- gögüs pompası hamılelıkte cok düşünmüştüm lazım olurmu dıye , ama oluyormuş. Lansinoh tekli aldım. Bebegım uyurken gogusler şiştiğinde gerçekten sağmak da cok rahatlatır ınsanı. İyki almışım.
Şimdik aklıma gelenler bunlar;)
sorularınız varsa cevaplarım. Herkese sağlıklı doğumlar dılıyorum.
anne olmak cok güzel ;))
1.
)