_Mother_ Evet kızlar ben Menekşe çoğunuz tanır belki geçmiş hikayemden başlim benim ilk gebeliğim 18 haftalık iken 15 Nisan 2020 de sipina bifıda hidrosefali ve eşlik eden bazı sağlık sorunları nedeniyle sonlandırılmıştı 3 ay sonra tekrar gebe kaldım ve bebeğimin doğacağı ay gebe olduğumu öğrendim ve diğer gebeliğimin sonlandığı gün ben bebeğimi kucağıma aldım 15 Nisan 2021 rabbimin mucizesi işte 🙏 Gelelim doğum hikayeme; Cumartesi günü acile muayeneye gitmiştim bebeğim çok toplanıyordu ve hareketleri kısıtlıydı nst ye bağlandım ve doğum sancılarımın olduğunu öğrendim yatış yapalım dediler ama 0 açıklık kabul etmedim eve geldim salı günü tekrar muayene oldum sancılar devam ama açıklık 1 parmak doktorum haftaya kalmaz doğar dedi eve geldik perşembe gecesi yani 15 Nisan saat 01.30 da suyum geldi uyurken yataktan kalktım direk eşimi uyandırdım eşim benden panik zaten hemen hastaneye geldik muayene oldum 2 cm tek açıklık var ama suyum geldiği için yatış oldu nst ye bağlandım sürekli bebeğin ve benim açıklığım ın takibi yapılıyordu nst de nedendir bilmem belki piskolojikmen canımı çok acıtıyordu hiç bağlanmak istemiyordum açıklığım 5 cm bulunca suni sancı takmak istediler kabul etmiyorum ama taktılar aynı zamanda nst ye de bağlıyım benim sancılarım zaten düzenli ve sık geliyor gerek yok istemiyorum dedim ilk doğum olduğu için süreci kısaltmak için takıyoruz dediler sancılar o kadar kötü geliyorki eşimi aradım beni buradan çıkar kendi doktoruma götür ben sezaryen olacam dedim istemiyorum suni sancıyı ve nst yi söktüm 1 fincan anca gitti vücuduma 😂 doktorum gelemesi tehlikeli olur kalsın demiş ebe de yoldamı doğuracan otur oturduğun yerde diyor ama ben yok ben gidecem sezaryen olacam diye tutturdum ebe çıktı odadan kağıt getirecek ben imza atacam yataktan inip pijama mı geyindim ve çığlığı bastım bebek geliyor diye 😂 ebe koştu bebek nasıl gelecek 5 cm tek açıklık tek vardı uzan muayene edim dedi ve ben çok dedi 10 cm olmuş başı görünüyor hadi doğum başlıyor dedi kalk git sezaryen ol diye dalga geçti benle 😂 ve kızım 3 doğru ıkınma ile dünyaya geldi çok şükür ve ne kesim var nede dikişim çok şükür normal doğumda bile dikişe gerek duyulmadı yırtılma olmadı ben gidip sezaryen olacaktım birde 😂 ama sancılar çok zor doğum o kadar değil ama rabbim hepinize koaky doğumlar nasip etsin inşallah 🙏 bana ve bebeğime dua etmeyi unutmayın lütfen 🙏
Aynur-13 _Mother_ merhaba hangi il ve hastanede doğum yaptınız doktorlar ve hastane hakkında bilgi verir misiniz
Pemberuyam_ _Mother_ Çok güzel bir doğum olmuş, okurken tebessüm ettirdi🤗😂 gözünüz aydın sağlıcakla büyütün inşallah. Darısı bizlere olsun 🙏🧿
Ozgepoyrazaden _Mother_ benim hikayeme çok benzemiş . Doğumdan sonra ki o ilk nefes o kadar güzeldi ki o anı hatırladım. Sanki saatlerdr o acı sancıyı sen çekmemişsin gibi . Kuş gibi oluyor insan . Doğum sonrası da dikiş yırtık olmadığından hemen eve gelip normal hayatıma dönmüştüm . Ne yatma ne dinlenme . Sağlıkla büyütün kuzunuzu .
baby_mama Geçmiş olsun, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🙏🏻 doğru ıkınma dediniz ya, daha önce bunun için çalışma yaptınız mı orada o an mı öğrettiler
Didoo9 Adana şehir hastanesinde hangi doktora gittniz? Ebe ve doktorun ilgisi nasıldı? Sizce orada yapmalı mıyım? Aile bireyleri odaya alınıyor muu :)
_Mother_ Didoo9 canım doğum yapana kadar kimse yanına alınmıyor doğum sonrası refakatçi tek oluyor aile almıyorlar maalesef servise geçtikten sonra baba da gelip yarım saatliğine göre biliyor ama yani bana çok kaba gattar kişiler denk gelmedi onları dinleyip yardımcı olunca ıkınma VS zorluk çıkarmadığın süre bir sorun yaşamazsın devlet hastanesinde olacağı kadar yani öyle düşün beklentin çok yüksek olmasın ama kötü de değildi tabii ki temizlik yönünden çok temiz bak o konuda hak yemim açıklığın sürekli doktor ve ebe tarafından kontrol ediliyor memnun kaldım ben açıkçası YouTube den doğru ıkınma tekniklerini izle çok faydası oluyor bak ben 3 ıkınma ile doğurdum
_Mother_ Pemberuyam_ Amin canım inşallah 🤗 Allah razı olsun bu arada rabbim tüm hamilelere sağlıklı kucağına almayı nasip etsin inşallah 🙏
_Mother_ Ozgepoyrazaden sağol canım sende sağlıkla büyüt inşallah aynen ilk doğum olmasına rağmen bende hiç yatmadım yırtık ve dikiş olmaması gayet iyi oldu hemen toparladım kendimi sağlıkla büyütelim inşallah
Minikoocum _Mother_ canm boyle sakın olmayın diyecek bir ağrı degl deglmi yani sezeryanda herşey sorun narkoz falan pişman mısın
Dilaraa06 _Mother_ spor yaptinmi hamilelikte nasıl bi yol izledin ben 36+5 oldum sadece yürüyüş yapıyorum, rabbim sağlık sıhhat versin evladına güzel insanlarla karşılaştırsin insaalah ❤
_Mother_ Dilaraa06 hayır canım spor yapamadım yürüyüş yapmaya özen gösteriyordum ama ev işi de yapabildiğim kadarı ile okadar apartılı şeyler yapmıyordum ebe pelvis kaslarımın esnek olduğunu söyledi ama
Minik1234eli _Mother_ rabbim analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşAllah . Hangi hastane İstanbul mu canım
SERNUR _Mother_ hemde nasıl"❤️ bizde de aynı valla emiyor uyuyor altına yapıyor 😅❣️ rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah aratmasın 🤲❤️
SERNUR _Mother_ aventin gögüs ucu koruyucusundan aldım çok rahat ettim ebe bana hametan kullan dedi 1 kere hametan kullandım o koruyucu sayesinde. Cok rahat ettim tavsiye ederim canım 🌺