Merhaba kızlar bebek isteyenler kısmında yazılanları okuyorum bazen daha çok yeni olanlar bıkmış tükenmiş gebe kalamadılar diye. Can bacılarım bu nasip kısmet işi bu Allah’ın işi sen ne zaman istersen değil rabbim ne zaman uygun görürse o zaman nasip edecektir. Evet üzülüyor insan , kafaya takıyor çıkmazda gibi hissediyor kendini ama her şey Allahtan. Bunları size niye mi yazıyorum ben tam 10 yıl mücadele ettim evlenir evlenmez toplum baskısıyla hiç aklımda yokken bu psikolojiyi aşıladılar bana illa olacak ilk ay adetim gecikti ooo hamilesin kesin kalk test yap koskoca negatif ikinci üçüncü yedinci ay aynı negatif. Bu arada adetlerim de bu psikoloji yüzünden her ay gecikiyordu. Doktora gittim 1 senen dolsun öyle gel dediler. Ona da eyvallah 1 sene doldu gittim bir sorun yok eşim gitti bir sorun yok. Gidin zamanını bekleyin dediler. Baskılar yüzünden evliliğimin 2. Yılında tüp bebek yaptık tuttu ama 1 hafta sonra düştü. Nasip olmadı. 1 ay sonrası dondurulmuş embriyo transferi yaptık hiç tutmadı nasip olmadı. Ara verelim dedik bu arada ben yurtdışında kalıyorum ana yok yanımda baba yok bir eşim bir ben. Bu süre zarfında artık psikolojik olarak çok yıpranmıştım kg üstüne kg alıyordum 58 kg olan ben 80lere çıktım. 2 sene ara verdik tekrar kontrollere gittik adetlerim de bu arada 2 ay 3 ay gelmiyordu pkos dediler ilaç yazdılar bunlar gebeliği kolaylaştırır kullandım 8 ay kadar o da bana mısın demiyor beynim artık bütün her şeyi ele geçirmiş her tedaviyi red ediyordu. Türkiye’ye izne gittim orada görün doktorlar iyi harika dediler bir kadın doktor aşağılarcasına sen kendiliğinden anne olamazsın senin çocuğun olmaz dedi direk suratıma o gün çok üzüldüm çok ağladım. İzindeyim herkes hamilelik soruyor etrafımdaki herkes gebe resmen aşağılanıyordum. Üstünden 1 sene geçti tüp bebek yaptık hiç tutmadı. Türkiye’de bir doktorlar tanışmış babam tüp bebek uzmanı ona bir gel görün dedi apar topar gittik 2 embriyo transfer edildi tuttu ama o da düştü. Hiçbir sebebi yok bu düşüklerin. Lanet olsun yeter öleceğim artık deyip dış dünyayla bağlantıyı kestik ben de eşimde bütün sosyal medya hesaplarını kapattık kimseyle görüşmedik. Evliliğimizin 9. Senesinde Türkiye’ye izne geldik ben bir de çok zayıflamıştım tatil şu bu derken izin dönüşü aklımda yokken bir baktık ki gebeyim nasıl bir bayram havası herkes arıyor tebrik ediyor Allah’ın bize hediyesiydi. 9 ay boyunca prensesler gibiydim ne bir ağrı ne bir sızı her şey yolundaydı. Ta ki o kara gün gelene kadar doğum başlamış bir büyük sevinç heyecanla doğuma gittik kontroller de bebeğin kalbi yüksek atmaya başladı doktorum bebek strese girmiş acil sezaryen dedi biz hala hiç aklımıza bile getirmedik onun bizi bırakıp gideceğini. Bebeğim doğumdan 1 buçuk saat sonra da melek oldu. Kaç kez düşük yaptım ağladım sızladım ama yok bu çok başkaymış canından can gidiyormuş ciğerin sızlıyormuş 10. Senemde rabbim bana evlat verdi ama aldı da buna da şükür. Hemen tekrar olsun istedim doktorumda bir kaç ay sonra dene dedi çok şükür 3. Ayımıza girerken yeniden gebe olduğumu öğrendim şimdi 35 haftalık gebeyim. Demem o ki siz ne yaparsanız yapın rabbimin dediği olur vermek isterse verir almak isterse alır. O yüzden her şeyin vakti zamanı var. Kendinizi boşa yıpratmayın can bacılarım. Rabbim gönlünüze göre versin 🤲🤲❤️❤️