Merhaba kızlar. Hamilelikten önce bacaklarımda varis vardı ama dışardan hiç belli olmuyordu yani iç varis vardı adetim yaklaşınca biraz damarlarım dışardan belirginleşiyordu sadece ama adet olunca hemen geri iniyordu. Görümcemdede hamileliğinde varis çıkmıştı varis çorabı düzenli giymiyordu ve oyüzden 3 aylık hamileliğinden sonra bacağından dışarı attı kötü olmuştu son aylar artık yürüyemiyordu bile ağrılardan bende onun neler çektiğini gördüğüm için 4+0 hamileliğimi öğrendiğimden beridir varis çorabımı sabah uyandığımda giyip akşam yatmadan önce çıkarıyorum. 32+3 gebeyim şuan ve sanki yavaş yavaş akşamları bacaklarıma hafiften sızı giriyomuş gibi hissediyorum biliyorum çok azkaldı oğlumu kucağıma almama ama biraz yoruldum ve artık sıkmaya başladı sanırım. Aranızda varis sorunu yaşayan varmı siz neler yapıyorsunuz. Buarada doğum kontrol hapları varisler aşırı derecede azıtıyor oyüzden varis sorunu yaşıyorsanız hap kullanmayın ben sadece 3 ay kullandım ve sonrasında bıraktım ne olduysa ondan sonra oldu. Ondan öncede varisim vardı ama çok azdı öylesine doktora kontrole gittğimde öğrenmiştim ama o haplardan sonra bacağımın 2 yerinde hafif olarak adetim yaklaşınca dışarı atıyordu damar. Çok hafif ama.