Durunbigeldim Kızlar bebiş 7 günlükken saçı kesilmesi ve akika kurbanı kesilmesi müstehabmış dinimizce. Erkek bebeğe 2 kız bebeğe 1 kurban kesilirmiş. Siz biliyormuydunuz veya gününde uyguluyacakmısınız?
alyavetuna Durunbigeldim evet canım.allah saglikla büyütmeyi nasip etsin. kizim dogdu 2 kurban kestirdik kiz için bir mis ama.icimziden geldi. saçını da kendimiz kazıdık ve 3 gr geldi agirliginca sadaka verdik. allah cümlemizin çocuğuna saglik sıhhat hayrli ömür nasip etsin. sacini biraz geç kestirdik biz cocuk kendine biraz gelsin dedik sanirim 40 gunluk falandi
ilkannelikkk Durunbigeldim Evet saçın ağırlığınca altın ya da gümüş olarak gramına eş miktarda hayır yapılır. Rabbim imkan versin hepimize. 🤲🏻
Durunbigeldim alyavetuna amin inşallah. Bende eşime dedim hani dernekler vasıtasıyla yoksul ülkelerde kesiliyorya kurban öyle bişeymi yapsak
ikimelekannesii22 Durunbigeldim instagramda fenomen yeni bebegi olduda oda kestirmiş saçlarını ondan dedim ordanmı gördünüz diye
alyavetuna Durunbigeldim ablamgil oyle yaoti. biz kikiste yaşıyorduk zaten durumu olmayan çöktü gözümüzün önünde bizde orda değerlendirdik. Her ikisinide rabbim kabul etsin saglik versin
Minikannebsr Durunbigeldim ayy kurban tamam kesilecek zaten ama valla saçlı doğarsa kıyamam kuzumun saçlarına
Serpil-3 Durunbigeldim iki çocuğum var hiç bilmiyordum öyle bişey olduğunu yapmadık ama bunda da adak adadım başlarda çok riskliydi sağ salim doğarsa diye inşallah hayırlısıyla doğsunda adağımızı keseriz
Bubuseli Durunbigeldim Bizde adak adadık doğurduktan sonra oğluma kurban kesicez inşallah ama o adet yöreleri bilmiyorum hiç duymadim
ilkannelikkk Bubuseli Adet değilde Rabbim bizlere çocuk nasip etti kazasız belasız büyüsün diye çocuğun hem şükür hem bela sadakası.
Bubuseli ilkannelikkk tamam aynı şekilde bende öyle nietlendim oyuzden kurban adadim ama saç kesme muhabttini duymadım 7 günlük bebeğe
Busra_0738 ilkannelikkk aynen adet degil yapılması gereken bişey aslında saçı bende bilmiyordum ama kurbanı bende ilk ogluma 1 tane kesebildim 2.sini kesmeyi nasip etsin inşallah
Gamzebrb Durunbigeldim valla benimde ilk gebeliğim 3 kimyasaldan sonra tuttu yeni ev aldık oda 12. ayda teslim eve geçtikten sonra nasip olursa hemen arkasına doğum olacak bizde niyet ettik hem çocuk için hem ev için inşallah kısmet olur 😍
Meltem_ Durunbigeldim kurban neyse şükretmek için olabilir de ama şu saç kazıma mevzuna çok karşıyım yeni doğanın ne saçı olmakta tartılacak verilecek verilecekse gene verilsin ama bebeğin anne saçının kesilmesine aşırı karşıyım ben bu benim düşüncem
Busrakonyar Meltem_ illakı kesmek zorunda degılsınız kı ustun koru bı hesap yaparak verebılırsınız kı bende aynı seyı düşünüyorum eger saçlı olursa tahmınen bıseyler werıcem
Eeliff_ Durunbigeldim biz de saçı sünneti kurbanı 40 çıkmadan halletmek istiyoruz ama dikkat edin kestirdiğiniz yere söyleyin akika kurbanı diye çünkü bazı yerleri farklı kesiyorlar eklem kısımlarını vs diye biliyorum
1incir Kızım 1 bucuk yasındayken nasip oldu bir tane kurban kestik ona. Saçı hiç yoktu kuzumun zaten kesemedik 😂😂