Nagehanla Merhaba kizlar hikayemi anca şimdi yazabiliyorum malum çocuklu hayat:) 40. Haftamizin ilk günü doktor kontrolüne gittim ve hiç sanci yoktu (bazi günler ara ara sertlesmeler olurdu) doktorum alttan bakti ve 3 cm aciklik gordu. Sonra eliyle biseyler yapti tam olarak yaptığına ne deniyor bilmiyorum perine masaji gibi olabilir ama biraz daha can yakiciydi. Ve kanaman olabilir dedi bu hareketten sonra. Öylede oldu kanamam başladı hafiften. Doktordan çıktığım gibi ara ara sancilandim. Eve geldim sonra yürüyüşe ciktim sancılar artıyordu aksam 7 gibi artık zorlamaya başlamıştı hastaneye gittim ebe bakti 4 cm olmuş dedi. Tüm gün sanci cektim ama sadece 4cm deyince çok zorlanacagimi anladim. Eve geldim sancılar gerçekten beni zorluyordu ve nerdeyse 5 dk da 1 geliyordu ama bazen düzenli olmadigindan tekrar gitmedim Hastaneye uyudum biraz ama gece 3 te sanciyla uyandim hastaneye gittim gene acilma aynıydı iyice yıprandım cok zorlaniyorum neden ilerleme olmuyor anlamıyorum. Üstelik uykumda vardi sancidan yatamıyordum tekrar eve geldim kendi isteğimle. Sabaha kadar uyumadım sabahta gün içinde sürekli sanci cektim benim dogumum anlaşıldığı gibi pek pozitif değil sanci sürem cok uzundu ta akşam 10a kadar böyle sanci cektim. Sürekli hareket halindeydim sanci gelince duramıyordum yerimde. Sıcak duşa girdim 2 3 saat kalmışimdir. Sonra hastaneye gittigimde 7 cm acilma dediler ve direkt doguma alındım. Yarim saat sonra dogumhaneden ciktim:) Tüm sancıyı evde çekmem iyiydi ama sanci sürem bayagi uzadı. 7 cmden sonra 10 dakikada nerdeyse tam acilma oldu cok hızlı ilerledi ama ilk basta asiri yavaş ilerlemisti dogumum. 2 gün uykusuz kalarak dogurdum ama dogurunca heyecandan Tüm gece uyuyamadim bebegimi izlemekten:) dikisim 5 taneyi sürekli batikonla temizledim ilerleyen günlerde kuruyunca nemlendirici sürdüm doktorumun tavsiyesiyle ve cok iyi geldi. Sorularınız varsa cevaplarım umarım hepiniz saglikla kucağınıza alirsiniz:)
Anne54 Nagehanla Allah analı babalı büyütsün Rabbim bizede hayırlı doğumlar nasip etsin canım dikişin seni zorladımı bide epidural almadın sanırım ben epiduralsiz dayanamam diye düşünüyorum maşallah sana 🌼bide mahsuru olmazsa sormak istiyorum sütün geldimi hemen 😐
Elif65_ Nagehanla yaa çok şükür kurtulmuşsunuz darısı bizlerin başına ya bende 39+ 4 haftalık hamileyim aralarda sancım geliyor 3 4 haftadan beri doktorada gitmiyorum bu cumada randevum var gidip gitmemek arasındaydım sizce gitmelimiyim
Nagehanla Anne54 epidural seçeneği sunulmadi. Belki sunulsa o sancıyla hemen kabul ederdim ama şimdiden kendinizi sartlamayin sanci çekerken sadece bebeginize kavusacaginizi düşünün ve motive olun. Bol hareket ve motivasyon cok onemli. Dikislerim ilk 1 hafta beni zorladı sonradan nemlendirmeye başladım kuruluk azalınca daha kolay hareket ettim. Dikis geçip gidiyor ya ona takılmayın hiç. Ben kesi atilirken hiç görmedim hissetmedim ne ara oldu bilmiyorum bile:) sütüm hemen geldi çok şükür. Süte hiç kafa yormamistim stres yapmadım belki ondan hemen geldi. Zaten siz rahat olun gerisi kolay:)
Elif65_ Elif65_ yoksa bu sancılar normalmi nişan gelmesini ve suyu bekliyorum ama bazen sancılar beni oldukça rahatsız ediyor napmalıyım
Nagehanla Elif65_ son haftalarda her hafta kontrole çağırıyorlar bebegin suyuna falan bakmak için. Bi problem olsa zaten hissederdiniz ama bence imkanınız varsa gidin içiniz rahat etsin. Zaten 40 olmanıza az kalmis gidin derim. Allah Bi avazda kurtarsın:)
Nagehanla Elif65_ sancılar düzenli değilse dogum başlamaz. Bende Nişan gelmedi. Suyuda dogumdan hemen önce ebe patlattı yani Nişan ve su herkeste olan bisey degil. Sancıları takip edin ne zaman ki düzenli oldu doğumun başladığını anlayabilirsiniz. 5dk da 1e düşünce de hastaneye gidilebilir
Anne54 Nagehanla en zoruda rahat olmak canım o kadar çok şey düşünüyorumki biliyorum zararı kendime. İnşallah bizde atlatırız bende normal doğum istiyorum ama hareket az ağırlaştım iyice evde bişey yapamıyorum ee yasaktı yağmurdu yürüyüşte zor oluyor sen neler yaptın son zamanlarında. Yarın çatı muayenem var bakalıö normale müsaitmiyim oda var 🤦♀️😐
Nagehanla Anne54 ben yuruyus yaptım fırsat buldukça. Fırsat bulamadigimda evde pilates topunda hareketler, squad aralıklı olarak 10 ar 10 ar, secde pozisyonunda bekleme, merdiven in çık. Bunlar gerçekten dogumu hızlandırıyor
Elif65_ Perşembe gecesi yavrumu kucağıma aldım nişan gelmesi sonucuyla Hastane ye gittim ve 2cm açıklığım vardı yatış yapıldı gece 23;20 de minik mucizemi kucağıma aldım rabbim sizleride bir avazda kurtarsın inşallah