Gamzebrb ben zaten burada bir çok şeyi anlamadım.. mama verme diyorlar çocuğa bişey olsa Allah korusun. Burada bunu diyen kim mesuliyet alır. Bizede bir komşumuz vermeyin dedi anneler onu dinledi. Birde kusuyordu oğlum. Biz 2 gün hastanede kaldık kadının haberi bile yoktu. Asla böyle seylere karışamamak gerek. Bilgisi olmayıp fikri olan insanlardan Allah korusun bizi. o kadın kendi torunlarına mama veriyor. Bunu gördüğümde aşırı sinirlenmiştim. Doktor bize “biz çocugu öldürmek istiyoruz mu diyorsunuz” dedi. Eşim de doktor .aşırı kızdı eşime. Özel hastanede görülmeyecek muameleyi gördük. Ama iyi ki oyle yaptı doktor bize ders oldu. Ve bana acı tecrübe dogum çantasında gögüs pompası, biberon ,mama ve humana tea konulmasını gerektiğini öğretti. Zıbını eksik, müslini eksik olsun ama bunlar mutlaka olsun. Biberon yerine sırınga kaşıkla da verilebilir. Mesela birde çok az şeyle doyuyor yazmışlar o zaman doktor 35 cc ile verdirdi mamayı 2.günün sonunda 70 cc verdirerek çıkardı. Tabi bu benim oğluma göre ayarlanmıştı. Öğün öğün artırdı. Hastaneden çıkınca sütüm gelmişti. Ne mama kullandık ne biberon. Kimse böyle şeyler yaşamasın. Çok zor hele hemşirelerin “oğlunuza somun ekmek versek yerdi Nasıl aç çocuk” dediler gülerek O kadar üzülmüştüm ki anlatamam. Çok ağlamıştım. Rabbim kimseye yaşatmasın. O komşumuz vermeyin demese anneleri ikna edici konuşma yapmasa bizi bu noktalara gelmezdik. Bunlar insana hep ders oluyor işte..