HaticeNaz-Kemal oyun halisinin bu soylediklerinizle hicbir alakasi yok. Ben cocuk gelisimci ve ogretmen bir anneyim. Hem bebeklerin gelisimi acisindan hareketli ve dokundukca ses cikaran cingirakli oyuncaklari olmasi, hem farkli dokulara dokunma firsati, hem onlara temas etme istegi gelisimini olumlu yonde destekler. Dokundukca ses cikarmasi mesela sebep sonuc iliskisi kurmasini saglar, renkler farkindaligini artirir, sesler onu sakinlestirir. Gun boyu yatirmiyosun zaten gunde en fazla bi yarim saat duruyo, o sure de bi annenin ihtiyaci olan dinlenme suresi olarak degerlendirilebilir. Olumsuz hicbi tarafi yok, aksine fazlasiyla faydali bi ilk oyuncak. Ilerleyen zamanlarda anakucagina koydugumda oyun halisinin sallangaclarini da onune cekmistim onlara vurarak ses cikariyodu bu onu oyaliyodu. Bebege surekli ayni seyi sunarsaniz bundan sıkılır ve artik ilgisini cekmez. On cesit sunmaktan bahsetmiyorum, uyanik oldugu surede gun boyu bebekle konusamazsiniz. Bazen muzik dinlersiniz, bazen dans edersiniz, bazen yemek yaparken ona anlatirsiniz, bazen kitap okursunuz, ayna karsisinda kesif yapmasini saglarsiniz veya oyun halisi gibi guzel destekleyici alternatifler sunarsiniz.