_Melekk Oğluma Aden ismini vermek istiyorum ama bazı yerlerde anlamının iyi olmadığı söyleniyor. Bu ismi düşünüp araştıran anneler yardımcı olabilir mi?
Gulsurmeli _Melekk Bende Aden ismini kızıma istiyordum burdan bir tane anne anlamının ad kavmi olduğunu söylemişti internetten araştırdığım kadarıyla orada da öyle yazıyordu. Soracak kimse bulamadım sorduğum kişilerde net cevap vermediler. Sonra Alya ismini gördüm ve çok beğendim otomatik olarak vazgeçtim 🤭:). Benim bilgim bu yönde belki işinize yarar
Zhra_cil _Melekk Ben eger kızım olursa Aden yada Asel düşünüyordum oğlum olucak ama çoğunlukla kız çocuklarına koyuyorlar anlamı da cennet bahçesi demek
_Melekk Suheyla06 evet ben de öyle biliyordum bi kaç yerde cennet bahçesi anlamı taşıyanın ADN olduğu yazıyor bu da Aden için geçerli değilmiş çok kararsız kaldım çok da güzel bi isim bence
_Melekk Gulsurmeli herkes farklı bişey söylüyor işte o yüzden kafam karıştı bakalım inşallah net bişey bulurum doğuma kadar :) teşekkürler
_Melekk Zhra_cil bence erkeğe daha çok yakışan bi isim çok farkedeceğini düşünmüyorum ikisine de konulabilir
Zhra_cil _Melekk Tabiki bölge bölge de değişebiliyor isimler dediğiniz gibi hem kıza hem erkeğe koyulabilir 🥰
icedearth _Melekk adn cenneti adnin olarak geçiyormuş türkçede adnan olarak geçmiş o da dilimize maalesef ben de aden koyacaktım karar vermiştim fakat babam bu tarz şeyleri bilir böyle dedi. Aden yemende bir şehir adıymış adn ile alakası yokmuş 😞
Mavi87 _Melekk cennet bahçesi demek. Kuranda geçiyor. Kız isimler listesinde geçiyordu demekki kız da erkekte kullanabiliyor