nilufar27 size cahil diyenlere, senin yerinde olmak için nelerini verecek insanlar var diyenlere kulak asmayın. Söyleyecek iyi bir şeyin yoksa hiç konuşma daha iyi demişler.
Gender disappointment diye bir şey var yani cinsiyetini öğrendiğinde hayal kırıklığına uğrayabilir anne babalar bu gayet doğal bir süreç. Aynı lohusa depresyonu gibi (annelerin çocuklarıyla ilgilenmek emzirmek istememesi tarzı durumların yasanabildigi bu süreç de geçici bir durum sonuçta bu anneler de bebeklerini sevmemekle suçlanır çoğu zaman. Özellikle diğer anneler tarafından.)
Benim de bir oğlum var tabi ki bir de kızım olsa diye istiyorum içimden. Tabi ki sağlıklı olması her şeyden önemli ama burada konu bu değil zaten.
Yediğimiz yemeği beğenmediğimizde birinin gelip “dünyada o kadar aç insan var sen yemek mi beğenmiyorsun cahilsin yuh sana” tarzı bir tepki vermesine benziyor.
Tabii ki Allah isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın ve tabii ki sağlıklı ve hayırlı evlat olsun da ne olursa olsun bunda tartışacak bir konu yok.
İlkinde de kız istedim, erkek oldu.oğlumu canımdan çok seviyorum.
Demek istediğim hanımefendi bu doğal ve pek çok insanın başına gelen bir süreç. Ve adı üstünde bir süreç. Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda bu hislerin hepsi uçup gidecek inanın.
Bir de kız evlat gibisi var mı daha ne istiyorsun tarzı yorumlar gördüm bunların iyi niyetinden şüphe etmiyorum ama ifade ediliş biçimine dikkat etmiyiz yine anne adayını kirabilecek ifadelerden kacinmaliyiz. Hepimiz anne veya anne adayıyız biraz hoşgörülü olup karşımızdakinin yaşadığını anlamaya çalışmak bence herkes için bir artı olur.
Buraya yazmamizin sebebi belki normal hayatta birine söylesek bu tarz yargılamalar ile karsilasacagimizdan korktugumuzdan. İçimizi döküp şeffaf bir sekilde kalbimizi ortaya koyduğumuz halde yine bu tarz yargılayıcı cevaplar ve hatta hakaretler işitmek can sıkıcı olacaktır…
Muhakkak bir anne çocuğunun sağlıklı olmasından fazla bir şey isteyemez, ama bir kızı olan bir annenin bir oğul tadını almak istemesi kadar da normal bir şey yok bence.
Siz içinizi ferah tutun. Benim annemler üç kız kardeş dedem hep erkek istemiş o zamanlar ultrason falan yok duvarları hep maviye boyamislar hep kız çıkmış 😂 ama sonunda babalarını hiç yalnız bırakmadılar krallar gibi baktılar son anına kadar bile. Simdi de annelerini bırakmıyorlar ayrıca kızlar çok eğlenceli oluyor. Teyzemlerin evinde kahkaha hiç eksik olmaz. Bu sekilde iyi yönlerini düşündükçe insan fikre yavaş yavaş alışıyor. 😍