Beybeybi
Hanımefendi çok bayılıyosanız buyrun gidin sizde yaşayın Şırnak'ta. Bakalım doğumunuzu orda yapıyomusunuz yapmıyomusunuz. Öyle Avrupa'dan canım memleketim diye ahkam kesmeyin, kimse size Şırnak şöyle kötü böyle kötü demedi ama şartları evet şu an rezalet durumda. 4 ay boyunca o iğrenç hastaneye gittim ve her türlü pislik ve iğrençlikle karşılaştım. Doktorlar alenen teşhis uyduruyorlar! Medyaya yansımıyor siz bilmezsiniz gidene soracaksınız! Gözümün önünde ayakta doğuma giden bir kadının o doğumhaneden üzerine çarşaf serili halde çıkışını ben gördüm ve doktor hanım odasında uyuyordu! Defalarca defalarca yoğun kanama ile o hastaneye gittim ve her defasında doktor acelesi yok diye beni saatlerce bekletti ultrasona almadı, ben ya da bebeğim şanslı olmasak çoktan ölmüş olabilirdik !
Uzaktan ötmeyin bilmediğiniz görmediğiniz şeyler hakkında. Memleketimi kötületmemmiş. Kimse memleket kötülemedi ama hastanenin şartları rezalet kusura bakmayın,insanları bilinçsiz,doktorlarıda ona göre davranıyor! 60 yaşında hamile kalıp bilmem kaçıncı doğumunu yapanı gözlerimle gördüm! Doktor hamile kalma dediği halde ne yapayım doktur bey diyeni kulaklarımla duydum! Bizzat aylarca o hastaneye gittim ve içeri en az 10 kişi alıyorlar, 3 saniye ultrasonu karnımda gezdirip kalp atışı var bebek iyi hadi yallaahh diye gönderiyorlar. Çok afedersiniz ben kıçımı başımı milletin içinde açmak zorunda değilim, siz çok memnunsanız buyrun gidin siz açın yapabiliyomusunuz. 1,5 dakikadan uzun muayene olduğumu hatırlamıyorum. Hastaneye yatırıldım 24 saat boyunca odaya ne doktor geldi ne hemşire ne ebe geldi. Ben ve bebeğimin kanamadan ölüm tehlikesi olduğunu söylediler ve doktor ya da ebe gelmedi diyorum bakın!
Ya cinlerimi gece gece tepeme çıkarttınız. Memleketim memleketim. Çok aşıktın memleketine avrupada ne işin var ? Gel doğur madem şırnakta, gel yaşa şırnakta. Ondan sonra tekrar konuşuruz aynı şeyleri düşünecekmisin bakalım. Her şey medyaya yansımıyor hanımefendi, gelin bide burdan bakın. Hastaneye adımınızı atıyormusunuz acaba.
İtten beter muamele görüyorlar bu hastanede. Bu kadar açık ve net bakın itten beter! Evde ölmeyi beklemek bu hastaneye gitmekten 10 kat iyi.