Nilsss katılıyorum özelle devlet çalışanları arasında ayrımcılık var resmen.
özel sektörde çalışanların karşısına inşallah iyi insanlar çıkar. Hamileyim diye işten çıkarılanları bile okuduk ne yazık ki.
ne yalan söyleyeyim bende ilk başlarda söylerken çok çekindim iş yerine. Zaten riskli bi gebelik geçiriyorum en başından beri. İlk 30 günlük raporumu verdiğimde patronum direk Aradı ve daha ne kadar rapor alacaksın dedi. Ne kadar ağladım hatırlamıyorum. Raporun bitmesine yakın iş yeri ile görüşmeye gittim. İşten çıkarılacağım en azından tazminatımı alayım diye. Gittiğimde o kadar iyi karşılandım ki ben bile şaşırdım. Şuan kasım ayından beri raporlu ve evde yatıştayım. Ve doktorum doğuma kadar evde olacağımı söyledi. İşten çıkartamıyorlar peş peşe rapor aldığım için. Ama 14 hafta rapor hakkımı doldurdum. İşten çıkarma yasağı geldi şansıma şuanlık idare ediyoruz. Ama biliyorum ki tazminatım yandı. Ne yazıkki..
çalışan bi anne adayı olarak hamilelik gerçekten zor bi süreç iyisi var kötüsü var. Çalışamaya alışmış olan birisinin 9 ay evde zorunlu sadece yatak istirahati yapıyor olması daha da yoruyor insanı. Keşke devlet azcık daha desteklese. Nasıl askerlik evlilik tazminat hakkı veriliyorsa. Hamilelikte de verilmeli bence. Ama nerede.