Ecem0642 Kizlar sezeryan doğumu bugün bı arkadaşım yaptı ama belinden alt tarafını uyusturup yapmışlar bende riskli gebeyim ve çok korkuyorum sezeryan olmaktan narkozlami yapiyorlar bı bilginiz varmi
crazywoman Ecem0642 spinal, epidural ve genel anestezi canım devletten genel anestezi genelde özelde de en çok spinal ve epidural olmasını tercih ediyor doktorlar
Asyakuzusu Ecem0642 Öncelik olarak spinal çünkü pandemiden dolayı genele en son çare olarak bakıyorlar. Belden uyuşturmada panik yaparsan sedasyon ile seni uyutuyorlar hiç bişey hatırlamıyorsun yarı uyanık gibi değişik bi şey
Ecem0642 Epidural dediğiniz nasıl bisey Bseda canım bn kafayı yerim zaten piskolojim bozuk benim bide kesildiğimi görürsem tirlatirim 😣☺️☺️☺️
crazywoman gamzosgamzos ilk doğumumda bende spinal oldum ve çok rahat geçti gerçekten bebeğinizin ilk sesini ve ilk siz görüyorsunuz anlatılmaz bir duygu:))
Zynp16askn gamzosgamzos acaba zor mu oluyor. İlk doğumumu epidural normal oldum. Doğumda dr um ve ebe sayesinde rahat geçti Ama hemoroidim vardı ve doğumda göğsüme itmek için yapılan baskıdan neredeyse göğüs kafesimin ağrısından bir ay kendime gelemedim. Doğumum güzeldi fakat sonrası biraz zordu. Çok kararsızım sizinki spiral doğum nasıl oluyor bilgi verirseniz çok sevinirim
Semashbl Ecem0642 epidural de de belden uyuşuyor canım bugün gebe okuluna katıldım orda bilgi verdiler spinalle epiduralin farkı spinalde tamamen bacaklar da uyuşuyormuş epidural de sadece o bölge ve kateter duruyormuş orda çok ağrı olursa istendiginde ağrı kesici yapıyorlarmış doğum sonuna kadar yani en iyisi epidural sanırım
gamzosgamzos Zynp16askn benim cok rahat gecti ama ben sezaryen olmustum canım hic ameliyat olmamis gibiydim zaten uyusuklugum gecene kadar buyuk agrilarimda gecmisti 😊 dogum aninda cekistirme ve kusacakmis hissi olmustu cekistirmelerden uzun surmedi zaten
Zynp16askn crazywoman evet canım benim ilk doğumum normal epidural oldum. Epidural de sadece ağrıyı az hafifletiyorlar ağrılar adet sancısından biraz daha kuvvetli oluyor
Zynp16askn Aslında sezerryan olursanspinal olmayı tercih ederim bebeğin doğduğunu görmeyi,ilk ben kucağıma alabilmeyi ve doğar doğmaz anne bebek temasını hissetmeyi çok isterim ama insan uyanıkken de o sesleri ve kıprtıları duymak korkutucu geliyor
ebruakyuz22 Ecem0642 genel anestezi bebeği etkilediği için artık çok yapmıyorlar narkozla spinal oluyor genelde ama zaten tehlikeliyse doktorunuz en iyi doğum şeklini belirler