Merhaba hanımlar;
Umarım hepiniz sağlıkla alırsınız yavrunuzu kucağınıza. Ben kendi Doğum hikayemi artısı ve eksisiyle paylaşmak istedim☺️
İlk 22 haftayı saymazsak çok güzel bir hamilelik geçirdim. 22 hafta boyuna ciddi mide bulantılarım olmuştu. Hamileliğimin başından itibaren hep sezaryen istedim, normal asla bana göre değil diye düşünüp durdum. 30 lu haftalar gelip çattığında doktorumla ufak ufak Doğum şekli hakkında konuştuk. Doktorum da sürekli bebeğimin 2 hafta önde gittiğini, iri bir bebek olduğunu Doğum esnasında zorlayabileceğini söylüyordu. Ben de o halde çatı muayenesine bile gerek yok direkt sezaryen olsun o zaman demiştim çünkü canıma minnetti🤭 Nst kontrollerinde her şey gayet iyi görünüyordu kalp atışı sancı vesaire…. 38. Haftamın dolduğu gün son kontrolüm vardı. 24 Mart Çarşamba günü sabah kontrole gittik ve 30 Mart’a gün verdi doktorum. Hastaneden çıktık eşimin arabayı getirmesini beklerken bir sancı geldi bana olduğum yere çökmek zorunda kaldım ama hemen geçti bende çok ciddiye almadım yalancı sancı vs. deyip eşime bile söylemedim. Eve geldiğimde müthiş bir uyku çöktü üstümde ve yaklaşık 5 saat uyudum gündüz🙃 akşam yemeği hazırlığı yaptım, eşim geldi yemeğimizi yedik, ortalığı toparladık hatta ben bir ara süpürge bile açtım🤭 işler bitti çay suyu koymaya mutfağa geçtiğimde adet sancısına benzeyen sancılarım başladı ama dakika tutmadım halbuki Doğum başlamıştı🤫 sık sık bana sancı geliyo 5 dk düştü sancılar ama ben hala çayın yanına bir şeyler hazırlayıp sancıları ciddiye almamaya devam ediyorum. Çaylarımızı içtikten sonra elime telefonu alıp kanepeye uzanıp forumda takılırken aman allahım oda ne birden vajinada bir patlama hissi ve belden aşağıma hızla yayılan ılık su😱 suyun geldi ama öyle az az değil direkt boşaldı şok olmuştuk eşimle. Hemen duşa girdim alt tarafımı yıkadım eşim doktorumu aradı siz hiç beklemeden hastaneye geçin ben de geliyorum demiş. Bizi müthiş bir heyecan sardı. Ailelere haber verdik ablamı da yanımıza hastaneye geçtik. Benim işlemler yapıldı suratım da olayın verdiği şokla aptal bir gülümseme ameliyata alınmayı bekliyorum zangır zangır da titriyorum ama😁 ve Doğum anı ameliyat odasına alındığım o paha biçilmez an, müthiş bir ekip güle oynaya karşıladılar beni. Doktorum bir an olsun yalnız bırakmadı. Önce belden iğne yapıldı asla ağrımda herhangi bir iğne gibi sadece. Ardından bacaklarda sıcaklık hissi, karıncalanma ve uyuşma. Sonrasında sonda takıldı bunu da hiç hissetmedim. Ve ameliyat başladı; bütün işlemleri hissediyorum çekiştiriyolar farkındayım ama asla acı yok 22:30 da ameliyat başladı 22:46 da hayatım boyunca unutamayacağım o sesi duydu oğlumun çığlıkları💙 hemen ten tene temas yapıldı ve kontrollerinin yapılması için aldılar oğlumu. Benim dikişler başladı. Bu arada 4 tane miyomum varmış onları da alıyoruz dedi doktorum. Benim o esnada midem bulandı ve bayağı kustum😬 oğlumu yukarı çıkarmışlar bile. Ardından benim de işlemlerim bitti ve beni de çıkardılar. 38+1 de 3800 gr ağırlığın da ve 50 cm doğdu oğlum. Ameliyatım çok güzel geçti her şey çok güzel di ta ki uyuşukluk geçene kadar🥴 ilk yürüyüş bence gerçekten zor ama adım artıkça rahatlıyorsun, bunun tek çaresi bo bol yürümek onu farkettim. Sütüm hemen geldi oğlum hemen tuttu memeyi ve Allah’a şükür emdi. Bol bol kahve tüketmenizi öneririm. Benim çok ciddi baş ağrım oldu serumla kendime gelebildim. Kahve tüketin ki daha çabuk atabilesiniz narkozlu vücuttan. Kesinlikle depend alın hayat kurtarıyor. Tek bir lohusa takımı tek bir hastane çıkışı bize yetti geri kalan şeyleri tekrar eve getirdik. 20 günlük oldu bile🙏 Sütüm geliyor çok şükür mamayı da bıraktık. Bol bol humana çayı, malt içeceği, rezene tükettim tavsiye ederim. Detaylarıyla yazmaya çalıştım☺️ Sormak istedikleriniz olursa fırsat buldukça cevaplarım🤗