Hum69 Salı günü sezeryan için doktorumla günümüzü konuşucaz ve bende aşırı derecede panik atak var komple bayıltma yapmadıklarını yarım uyuşturup bana sakinleştirici vereceklerini söylediler kızlar Allah rızası için beni sakinleştirebilecek bir şeyler söyleyin sezeryan olan panik atağı olan bilgisi olan benimle paylaşabilirmi rica etsem.. Aklıma geldikçe ağlamak istiyorum artık baş ağrılarından duramıyorum düşüne düşüne kafayı yicem ya ameliyatta panik atağım tutarsa 🥺 o an napıcam Allahım bana ve tüm hamilelere yardım etsin..
Hum69 Hum69 Sakinleştirici verilince ne oluyor onuda bilen biri söyliyebilir mi benim panik atağımı önler mi
EcrinEr Hum69 görmiyceksin zaten sen örtü olucak tavanla baş başa kalıcaksın sonra bi ağlama sesi biraz uyku hali yapar sakinleştiricide
Bzeren Hum69 öncelikle biraz kendini sakinleştirmen gerek panik atak hastalığı beyinde biten bir hastalık siz ne kadar düşünürseniz o kadar paniklersiniz ve bebeğinizede o his geçer lütfen öncelik olarak bebeğinizi ve ona kavuşacağınızı düşünün siz zaten birşey hissetmeyeceksiniz önünüzde bir set olacak bol bol dua okuyun ve nefes egzersizi yapmanızı öneririm kafanızı nefesinize odaklarsanız kalbinizinde daha sakin çarptığını hissedeceksiniz 😊
berilkus Hum69 Be de merak ediyorum. Normalde benim atağım geldiğinde doktor Diazem vururdu. Öyle bir şey mi acaba? Eğer öyleyse bana yetmez çok şiddetli geçiriyorum ben atağı. Hastaneden kaçıp gidebilirim yani o derece.
Lulemom Sedasyonla seni bayıltıyolar aslında. Yani sen yarı baygın oluyosun. Ben sezaryende değil ama başka ameliyatta sedasyon aldım. Hiç bişi hatırlamıyorum, 😄 güya yarı baygın bazı şeyleri hatırlarsın dediler ama yok.
MelisaMila Hum69 Paniklediğinizi anladıklarında yatıştırıcı yaparlar merak etmeyin. Bebek kısa sürede çıkıyor zaten 😊Sonrasında güzel şeyler düşünün. Konuşun hemşire ve doktorunuzla. Müzik açıyorlar ameliyathanede bazen.
Yf12 Hum69 cnm çok düşünme bebegini kucağına alacağın anı düşün bende senin gibi ilk sezaryanımda çok korktum neyle karşılaşacam nasıl biyere gidecem diye düşünmek ten tansiyonum yükseldi sezaryana girdim içerde hemşireler doktorun orda kim varsa sürekli seninle sohpet içindeler o an sakinleşiyorsun ben çıkınca bumuymuş dedim Allaha tevekkül et ve sürekli inşirah suresini biliyorsan oku bilmiyorsan bildigin süreleri oku rahatlıyorsun sana tavsiyem korkma düşünme rabbim hayırlısıyla kucağına almanı nasip etsin inşallah cnm
tulay_asya67 Hum69 bende yaklaşık 10 yıldır panik atak hastasıyım ..ilk doğumumda çocuğu karından çıkarana kadar bi sorun olmadı gördüm içim rahat etti sonrasında mide bulantısı ve bayılma hissi oluştu beni hepten bayıltırmısınız diye rica ettim basında narkoz uzmanı oluyo zaten ameliyat bitince de ayıldım ..telaş yapma tedirgin olma artık herseyşn çaresi var
ozlemak42 Hum69 banada panik atağım var diye seni sezeryan yapcam sen doguramazsin diye sakalanmıştı doktorum ama kızım dönmediği için mecbur sezeryan oldum elim ayağım titriyordu sedye ye oturamadim iki hemside sen napiyosun duseceksin tut şunu yatiralim dediler yatirdilar tam ameliyathaneye gircem ailem geldi ben bir aglamaya başladım yapamiycam zannediyordum belden igneyi vurdular hissetmemeye baslayinca atak matak bisey kalmadi anlamadım bile sadece dokunduklarini hissediyordum icimi oynuyorsunuz dedim hepsi bi gulmeye basladi bir birlerine niye oynuyon içini ben oynamıyorum sen oynuyon falan diye beni güldürduler 😄 bi de diyorum kuscam ben doktor da ne duruyon kus dedi 😁 hiç korktugum gibi olmadi yani doktorumda çok iyiydi Allah razı olsun hemsire hocam normalde böyle komik değilsiniz dedi baksana kıyamadım ilk dogumu falan dedi 🙈 bence baygın olmamak konusmak daha iyi ya ve ilk anda gormek bebegini
Ozge5500 Hum69 canm hayrlisiyla allahim. Kucagina almak nasip etsin eger ole bi reaksiyon yaşarsan sanirim rahatlatmak ıcin ilac veriyorlar damar yolundan ztn sen cikana kdr anlamiorsn 😊
Sinemdmrcoglu Hum69 kuzum hıc korkma valla sezeryan ıkı gün sonra boşuna kafaya takmısım dıceksın valla bende acı eşıgı çok heyecan panık yapan bırıydım sondayı bıle korkudan uyustuktan sonra takın demıstım en güzeli uyuşunca takmaları bnce sonra anestesı doktoru kafanı dağıtıyor o an bakmışsın olmuş bıtmıs şöyle düşün yarım saatte hersey oluyor bıtıyor böyle motive et kndını bebegı görünce unutcan herseyı
berilkus BeyazHanim Ben daha soramadım doktoruma. 3 hafta sonra diğer randevum 35. Hafta oluyor. O zaman anlatacağım zaten Paxera kullanıyordum gebelikten önce. Sen bana yazar mısın senin doktorun ne diyecek? Benim çevremdekiler beni anlamaz, hiç bahsetmiyorum bile hem anksiyete hem panik atak… Millete göre şımarıklıkmış bunlar.
BeyazHanim Hum69 Aynı sorun bende de var . Yani o an atak gelirse , panik olunca insan kendini kaybediyor. Bir de spinal anestezi konusuna çok kafa yoruyorum nedense
BeyazHanim berilkus Yaşamayan asla anlamaz zaten empati bile yapamazlar. Ben salı günü sezeryanim var inşallah. Kendime sakinleştirici isteyeceğim , size de yazarım bilgilendirmek için