Merhaba kızlar🌸 İkinci gebeliğimdi ve ilki sezeryan olduğundan dolayı doktorum 2.'nin de sezeryan olmasını önermişti. Ben de ilk dikişlerin açılması riskini almak istemedim ve 5 Nisan olarak Doğum tarihini kararlaştırdık. Sabah kızımızı anneannesine emanet edip kokladık ve evden çıktık. İyi ki uyuyordu yoksa eşimle hüngür şakır ağlardık kesin. Hastanenin yolunu tuttuk. Giriş işlemlerinden sonra odamıza çıktık bavulu eşime izah ettim sonra anlaştığımız emzirme danışmanı ebemiz de geldi. Kızımı emzirememiştim ve 2. Çocuğum olursa mutlaka emzirme danışmanı tutmaya karar vermiştim. Odaya ameliyat kıyafetlerini bıraktılar giydim ve yattım sonra beklenen an geldi ve ameliyathaneye indik. Beni aldılar oturdum öne eğildim minik bir iğne vurdular sonra hissetmedim zaten ve beklemeye başladık doktorum geldi başladılar bebeğim çıkması için doktor midemin oralara bastırdı midem bulanır gibi oldu sonra bir rahatlama hissi hissettim ve oğluşum 9:45′te dünyaya geldi ❤️🧿🤲🏻 Bebeği hemen benim göğsüme koyup ten tene temas yaptık onu kokladım ağlıyordu konuştum sakinleşiverdi sonra ilk kontrolü için aldılar , 3090 gram ve 48 cm doğmuş ve sağlıklıymış haberi geldi. Ameliyat bitene kadar danışmanımız bebekle ilgilendi sonra ameliyat bitince gene bana verdiler koyun koyuna odamıza çıktık babasıyla odada tanıştılar. meme teklif ettik memeyi tuttu ama çekemiyor.3 saat sonra su içtim, 5 saat sonra da yemek yedim zaten 4-5 saate his gelmeye başladı ve ilk yemek sonrası ayağa kalktım ufacık bir tur attık. Bu Arada emzirme danışmanım memelerime masaj yaptı ve kolostrum gelmesini sağladı çay kaşığı ile sağdıçla damla damla verdik ilk kakasını yaptı ve sevindik. Tabi bu arada ağırlar da başladı , ilk çişimi yaptım kasıklarım bayağı ağrıyordu, ilk sezeryanda da kullanıp çok fayda gördüğüm için ağrı pompası da ekletmiştim pakete valla hayat kurtarıcı oldu benim için. Bol bol kalktım dolaştım.Diğer sezeryanlılar çığlıklarla ağlarken ben gece boyu fellik fellik gezdim ödem olmasın diye ve ödemim de çok olmadı çöl şükür. Bebek meme emmedi kızlar bu Arada mecburen mama da verdik ama finger feeding denen yöntemle verdik meme reddi olmasın diye. Öbür gün çok hızlı geçti odaya gelip gidenin haddi hesabı yoktu işitme testi, sarılık ben kan tahlili, kilo kaybı topuk kanı için gelenler, odada fotoğraf çekimi Doğum paketinde olan, diyetisyen ve psikolog ziyareti, kızım annem ve babamın kısacık ziyareti derken hiçbir şey anlamadım ve haliyle gaz çıkarmadım. Lağman yaptılar mecburen ve böylece tuvalete çıkıp gaz yapmış oldum ve taburculuğumu verdiler. Bebeğim 6 günlük oldu hala emmiyor ve sarılık olmuş sütümü sağıp veriyorum bir yandan da bir umut meme teklif ediyorum. Zor bir durum ve çok eziyetleri, mastit en büyük korkulu rüyam. Lütfen benim için dua edin bebeğim hayırlısıyla emmeye başlasın çenesi kuvvetlensin. Ben Doğum anında Allah’a dua ettim tüm hamilelere hayırlı sağlıklı doğumlar, bebek isteyenlere de sağlıklı bebekler nasip et diye. Sizde bu kız kardeşinize bebeğinin emmesi için dua edin lütfen 🙏 Hepinize sevgiler, soruları olanlar yazarsa müsait olunca cevaplayabilirim.