Gamzeee89 Benim ilk gebeliğim erken doğum oldu 34 haftalık suyum gelerek sezeryan la doğum yaptım şimdi 2.de mecbur sezeryan olucak sorum şu eğer erken olmayıp gününe kadar beklerse açılma warmı yokmu diye alttan muayene ederler mi acaba şuan 29 haftalığız
Beyzan Gamzeee89 devlet ya da özel olsun eğer kesin Sezaryen olacaksa tarih belli oluyor genelde sonuna kadar beklemiyorlar. Ve öncesinde çatı muayenesi yapmıyorlar çünkü kemik uygun olsa da olmasa da sonuç değişmeyecek. Sadece erken doğum riskinde açılma var mı diye alttan bakılır. Nst ye de 32 den sonra bağlanıyoruz genelde.
EceveDenizinAnnesi Gamzeee89 ben 2.gebeliğimi yaşıyorum. Bu da ilki gibi sezeryan olacak. Açılma muayenesi yapılmıyor. Ama eğer erken doğum riskiniz varsa alltan rahim boyunu kontrol eder doktorunuz. Benim riskim olduğu için 34 e gelene kadar her muayene de kontrol etti. Nst ye de 29. Haftada bağlanmaya başladım.
Gamzeee89 zeynepylmz peki nst ye kaçıncı haftalarda alıyorlar haftaya perşembe randevum war 29+5 haftalık oluyoruz
Gamzeee89 Beyzan tam istediğim soruyu cvplamişsiniz tşk ederim o şekilde yazamadım ben yani ilk gebeliğim erken doğum oldu ya bundada öyle olurmu diye bakarlar yani alttan
Beyzan Gamzeee89 içinizi ferah tutun inşallah bu sefer 38. Haftadan sonra doğumunuz olur genelde planlı sezaryende 38 in içinde alıyorlar.
Gamzeee89 EceveDenizinAnnesi hımm ozmn belki benı bu hafta hem nst ye bağlayabilir hemde alttan muayene edebilir tşk ederim
Hat_ice Gamzeee89 Sezeryan olacaklarda öyle alttan falan bakmıyorlar lakin kanaman veya rahîm yumuşaması olmadığı sürece kontrol amaçlı bakabiliyorlar kanama halinde veya sümüksü akıntı artmasında