Beyziikoo Hiçbir belirti olmadan, Nişan gelmeden, Su gelmeden, Açıklık olmadan, Sancı olmadan suni sancı ile doğuma girdiyseniz süreç nasıldı acaba? İlerleme nasıl oldu yumuşama açılma vs. anlatabilir misiniz 🙁
SinemUnal Beyziikoo açıklık yoktu sancım yoktu gayet iyiydim sadece sabah biraz suyum gelmişti hemen suni taktılar 6 7 saat sonra doğurdum🤷♀️
momtobe8 Beyziikoo hiç açılmam sancım yoktu. Yalancı sancım da hiç olmadı. 40+5 te hastaneye yatışım yapıldı. Önce firil koydular biraz yumuşama olsun diye, bir de damardan bi ilaç verdiler ama ne olduğunu hiç hatırlamıyorum. 7-8 saat sonra 2 cm açılmam vardı. bu süreçte sadece sıvı beslenmeme izin berdiler. Sulu dediğimde neredeyse berrak su içşnde haşlanmış sebzeler:/ Bu arada hala daha hiç bir sancı veya doğım belirtisi yoktu. Sonrasında balon koyuldu. 3-4 saat sonra 4cm olmuştu açılmam. Sonra suni sancı verildi. İlk başlarda baya rahattı, hatta böyle olursa hiç epidural almam dedim. 2 saat sonra sancılar arttı, zorlandım bayağı. O arada bir zaman, artık kaç saat geçti hiç bilmiyorum kesenin ptladışını hissettim ve suyum geldi. Bir süre sonrada epidural istedim. Eoiduralden sonrası çok rahat geçti benim. Ne kadar zaman sonra bilmiyorum açıklık 10 cm oldu, ve doğum başladı dediler. Doğum başladıktan 20 dk snrada kızım kucağımdaydı. Benim hstaneye yatıp doğum yapmam doplam 20 saat sürdü. Tabii arada toplamda 3-4 saat beklemeler oldu.
Bglmduru Nisan gelmişti sadece 2 cm açılma vardı suni sancı verdiler ama çok zordu düz duvara tirmandiriyor resmen 5 de yattım 1.30 da doğum yaptım
Beyziikoo momtobe8 Neredeyse bir gün sürmüş ama sonuçta normal doğum ile sonuçlanmış maşaAllah inşaAllah benim de ilerlemelerim olur kendiliğinden gelmezse 🙈🙈🙈
momtobe8 Mandalina91 tam olarak bilmiyorum. Ama kendi deneyimimi paylaşabilirim. Benim 39. Haftada kalça ağrım başladı ve hergün gezen, yürüyen ben en son yürümekte çok zorlandım. Epidural yapıldığında doğum esnasında hiç ağrı hissetmediğim için dopum için kendimi zorladım. Bu sırada kalçamı da haliyle zorladım be doğumdan sonra epiduralin de etkisi geçince 20 güne yakın yürüyemedim. Tam olarak epiduralin etkisi denemez ama belki o ağrıyı hissetsem zorlamaz mıydım bilmiyorum. Bir de doğumdan birkaç gün sonra bir anda ayaklarım şişti. Çok korktum ama ertesi gün geçti. O da epiduraldenmiş. Son olarak da bir süre çiş tutamadım. O da epiduralden mi doğumdan mı bilemiyorum. Ancak uzun vadede bana olumsuz bir etkisi olmadı.
SinemUnal Mandalina91 işinin ehli bir anestezisyen yapmadıysa bel ağrısı baş ağrısı yapıyor maalesef. Benim bir hafta başım ağrıdı çok şiddetliydi ama herkeste aynı değil çok memnun olanlar da var şans 🍀
Tugba6336 Beyziikoo bu ben 😄 önce lavman yaptılar sonra Nts ye bağlayıp serumla sancı verdiler. Sabah kahvaltı yaptım da gittim. 9 da başladılar serum vermeye akşam 5 e kadar. Sonrası 7 de dogum yaptım. Bu sürede hiç bir sey yiyip içmedim. Suyumu çatalda patlattılar
momtobe8 Beyziikoo bir gün sürmesinin nedeni sanırım suni vermeden önce açılabildiği kadar açılsın diye. Suni sancıyı verdikten sonra sanırım 4-5 saat sürdü.
-incilianne- Beyziikoo bende sıfır belirti sıfır sancı ile gittim 40+6 daydık dr um alttan muayene etti şok oldu 5 cm açıklıkla gitmişim sıfır sancıya rağmen 🤗bunu meryem ana otuna borçluyum tabii ki yolu yarılamışsın dedi hemen suni sancı takıldı saat 11 de adet sancısı gibi beni çok zorlamadı suni sancı saat 4 te tekrar açıklık için muayene ettiler o sırada dr suyumu patlattı ondan sonra benim kendi doğal sancılarım başladı tam 1 saat sancı çektim tam saat 5 te kızım kucağımdaydı 😍
Bilgebiri -incilianne- canım meryem ana otunu sancın başlamadan mı attın suya bir de suyundan fln içtin mi?
Beyziikoo -incilianne- Aayyy maşaAllah ne kadar güzel ya kendiliğinden gelmiş resmen minik darısı başıma ya bunları okudukça içim ferahlıyor Allah razı olsun 🌷🌷
Beyziikoo -incilianne- Meryem ana otunu sancılardan önce mi koydunuz bende koyayım diyorum ya okuyayım koyayım dursun evde değil mi hastanede de koyarım unutmazsam inşaAllah
gulsahaliarya Beyziikoo bunların hepsini aynı anda yaşayan birilerini bulmak Zor 😁 benim sadece 3 cm açılmam vardı suyum nişanım gelmemişti suni sancıyla başlattık doğumu yarını. Sancımda hiç yoktu çünkü. Hastaneye gittiğimde 4 cm olmuştu yine sancı sıfır. Sonra bi bastılar suni sancıyı. Zor tabi ama doğum süresi kısaldı en azından. 7 cm olunca da ebem suyumu patlattı hiç acıma hissi falan olmadı sadece pıt diye patlama sesi duydum onu çok merak ediyordum. Su geldikten sonra sancı daha da arttı ama 7 den 10a ne kalmıştı şunun şurasında 😁 1 saat falan toplam sürdü o ara. Zaten su geldikten sonra açılma hızlanıyor. Suni sancı verildikten sonra 7 saat sonrasında doğum oldu. Ama sancım son 3 saat oldu öncesi gayet iyiydim. Son bi saati en zoruydu. En kolayıda doğumhane de geçen zaman. Sadece iki ıkınma 5 dk da çıktı bebeğim
Beyziikoo gulsahaliarya Ay evet valla bende zorlanıyorum bu şekilde birilerini bulmakta resmen 9 aylık mükemmel sürecim zehir olmak üzere gibi çok stresli gibiyim yani bilmiyorum nasıl olucak napıcam diye resmen bu haldeyim işte hiçbiri yok bende gelmesi için dua ediyorum 😔😔 MaşaAllah sizinki de çok moral verdi bana darısı bekleyen hepimizin başına inşaAllah👐👐
Ortmenanne16 Beyziikoo sabah 6da yatisim yapıldı yumuşama dışında 1 gün öncesine kadar hiç bir belirti yoktu doğuma 1 gün kala yürüyüş yaptım 15 bin adım attım neyse yatısim yapıldı ebe muayene edince 2 cm açıklık var dedi yumuşamada artmış fitile dahi gerek kalmadı dediler ardindan 7 gibi suni sancı takıldı zaten hemen başlıyor kasılmalar siddetli kasık ağrısı gibi bişi dakik bir sanci gidiyor ve geliyor o süreçte nst de bagliydim derin nefes egzersizi ile 4 cm geldim ardından epidural takıldı ve 3 saat içinde tam açıklık ile doğum gerçekleşti
Beyziikoo Ortmenanne16 Oooy maşaAllah maşaAllah ne güzel olmuş doğumunuz umarım Allahın izniyle bende aynı şekilde kolay atlatırım 🙈
ZeynepveMehmet Beyziikoo benimde hiçbir belirti yoktu. 41+1 olmuştum Dr um suni verelim dedi. Sabah 6 da suni sancı verildi. 1 saat sonra hafif hafif hissetmeye başladım. Saat 8 de muayene olduğumda 4 cm olmuştu. Keseyi patlattılar. 14.13 de kızım doğdu 🥰
Beyziikoo ZeynepveMehmet MaşaAllah ne güzel olmuş gerçekten çok uzun sancılar çekmemişsiniz darısı başıma Allahın izniyle 👐
Nrkzy 40+4 de ne sancı ne açılma ne nişan hiçbiri gelmeden hiçbir belirti olmadan doğumum başlatıldı sabah 6da yatışım oldu 8 gibi suni sancı başlatıldı akşam 22-37 de Doğumum gerçekleşti sancı evresi uzun sürdü açılmam yavaş ilerledi hatta 9 cm kadar açılmam oldu sonra suni sancının etkisi bitti yeniden başlatalım dediler artık tükenmiştim ne yapacaksanız yapın dedim doğumhaneye indirdiler doğumhaneyr indikten 10 dakika sonra doğumum gerçekleşti sancı evresi yoruyor sadece adet sancısının çok çok şiddetlisi gibi düşünün
Beyziikoo Nrkzy Sizin sancı evreniz uzun ve ağrı vermiş size ama sonuçta normal doğumla sonuçlanmış çok şükür onlara dayanırız Allahın izniyle yeter ki ters gitmesin bir şeyler inşaAllah 👐👐 Allah razı olsun sizler yazdıkça ben moral buluyorum💜
Beyziikoo Tugba6336 Dedim acaba aşırı şiddetli bi acımı ki yani nereye kadar uzanıyor falan ama o da heralde kısa süreli bi şeydir 🙈🙈