Tcrblianne Selam kızlar çok şükür minik prensesimi bende kucağıma aldım😇 gebeliğimin başından beri kontrollerime hep Ankara şehir hastanesinde necati hocaya gidiyordum. İkinci gebeliğim az çok tecrübelerim vardı neler yaşayacağım hakkında🤭 gebeliğimin ortalarında kasık ağrılarım çok vardı hatta doktorum zamanını beklemeyebilir bile diyordu. Ama son 38-39.haftalarda o şiddetli kasık ağrılarından eser yoktu ekstra bir enerji gelmişti evimi hergün sanki bayram temizliği gibi indirip kaldırıyordum ki kendi sancım gelsin diye ☺️ halıları sildim camları sildim mutfak dolaplarını siliyorum evde toz bırakmadım anlayacağınız ama benim kızın gelmeye hiç niyeti yoktu🤭 suni sancı almaktan korkuyordum çünkü ilk gebeliğimde kendi sancımla doğum yapmıştım. 40+0da kontrol için yine doktoruma gittim ve muayeneden önce nstye bağlandım hafif sancım çıkıyordu ama beni etkilemiyordu açıkcası daha sonra doktorum hem haftam dolduğu için hem nstde bebeğin kalp atışları dan dolayı yatışımı istedi. Beni bir panik aldı o an ateş bastı resmen🙈 hemen aileme haber verdim eşim kapıda bekliyodu onunla görüştüm yatış işlemlerini yaptırdım. Hastanenin üst katları bildiğiniz otel gibi resmen çok güzeldi. İşlemler bittikten sonra beni odaya aldılar ve odalar çok geniş temiz ve ferah banyosu tuvaleti hep içinde doktor muayene için geldiğinde kontrol etti ve 4 cm açıklığım olduğunu söyledi ve ikindi olmadan doğurursun dedi☺️ bir saat sonra tekrar geldiğinde 5cm olmuştu açıklık ama ben öyle çok bir ağrı hissetmiyordum. Bebeğimin boynuna kordon dolanmış ve o yüzden nst iyi çıkmıyormuş bu yüzden doktor biraz suni sancı verelim bakalım bebek kaldırabilecek mi ona göre önlem alalım dedi. Suni sancı en düşük dozda verilmeye başlandı çok abartıldığı kadar değildi tabi bünyeden bünyeye değişiyordur. En zorlandığım ise açılma var mı diye baktıklarında yaptıkları rahim masajı çok ağrılı olmuştu. Odaya bu arada rahatlatıcı kokular plates topu getirdiler ebeler belime masaj yapıyorlardı hepsinden Allah bin kere razı olsun hiç suratlarını bile asmadılar hepsi birbirinden ilgiliydi. Artık doğum tam anlamıyla başlamıştı ve benim sancılar tavanı resmen 🙈 doktorların dediklerini Yaptığınız müddetçe doğum o kadar daha kolaylaşıyor ☺️ 3-4 ıkınmadan sonra bebeğimi kucağıma aldım hemen ten tene temas yaptılar instagramda özelde yapılan doğumları doktorların gebeye olan yaklaşımlarını izlerdim resmen aynısını yaşadım hemde devlet hastanesinde😇 bebeğimi kucağıma aldıktan sonra kesi hiç olmamıştı ama ilk doğumdan olan bir durumdan 2 dikişim oldu. Sancı ve doğum aynı odada oldu ama doğum yaptıktan sonra servise çıkarıyorlar odalar 2 kişilik ve tek kişilik şeklindeydi benim odam tek kişilikti çok rahattım hemşireler her an için yanınıza gelip kontrol ediyorlardı. Bir gece kaldıktan sonra taburcu olduk. Bu arada ultrasonda son kontrollere kadar bebeğimin kilosu 3200 çıkıyordu ama 3770 gr doğdu😇☺️ 2günlük olduk ve şimdi mis kokulum yanımda yatıyor😇 Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin. Uzun oldu sıkmış olabilirim ama özellikle belirtmek istedim ki şehir hastanesinde doğum yapacak olan arkadaşlar bende gebelik boyunca hastaneyi doktorları ebeleri hemşireleri hep merak ediyordum☺️ sormak istediğiniz olursa yardımcı olurum. Allah’a emanet hepinize güzel doğumlar🥰😇
cilekbebek22 Tcrblianne Allahım analı babalı büyütmeyi nasip etsin🥰 Refakatçi aldılarmı yanınıza onu merak ettim bende orda düşünüyorum doğumu
Beyziikoo Tcrblianne Gözün aydın canım benim Allahım daim etsin sizi birbirinize sağlıkla büyüsün inşaAllah prenses 😍😍 Bende oraya takipliyim 40+2 haftalık gebeyim canım hocam Necati beye gidiyorum 🤗 Ama hiçbir belirtim yok ilk gebeliğim başıma neler gelecek bilmiyorum 😔 Hangi ebeler ilgilendi isimlerini hatırlıyor musun ne güzel yaklaşımları olmuş maşaAllah👐🤗 Refakatçiniz var mıydı yanınızda sancı anında veya sonrasında? Ne kadar zaman sonra taburcu oldunuz bir de 🤗
2b1k Tcrblianne ebenin adini bende merak ettim ilk doğumumda örtülü bi ebe vardı mesai bitimine kadar yanımdaydı sagolsun adını unuttum ama çok ilgiliydi,Allah bin kere razı olsun ondan bende çok memnundum herseyden
Tcrblianne cilekbebek22 kovidden dolayı sadece sezaryen olanlara alıyorlar refakatçi bir de gebe okulunda eğitim alanların
Tcrblianne Beyziikoo hayırlı doğum olsun inşallah canım 😇 gurbet ve Zeynep ebe vardı hepsi birbirinden ilgililer zaten o kadar tatlı dilliler ki ☺️ 08.04 tarihinde saat 15.45 de doğum yaptım 09.04 saat 14.00 da taburcu oldum canım
Humasumeyye Beyziikoo merhaba ben de 40+2 günlüğüm takibim şehir hastanesinde doğumu kaçıncı haftaya kadar bekliyorlar
MeryemAsln Gözünüz aydın Her şey çok güzel olmuş Darısı biz bekleyenlere inşallah 😊 Bebeğinizi sağlıkla sıhhatle büyütün, hayırlı ömrü olsun 🙏🏼 bende şehir hastanesine kontrole gidiyorum Doğum da orada olacak Allah’ın izniyle Refakatçi kabul ediyorlar mı acaba
Tcrblianne MeryemAsln sağol canım😇benim hastane çalışanı olan kardeşim vardı sancı doğum anında ve refakatçi olarak o kaldı yanımda ☺️
Sedadfne Maaşallah ne kadar güzel bir doğumunuz olmuş hastanedeki herkesten Allah razı olsun ben de şehir hastanesine gidiyorum 39+4 üm nasıl bir doğumum olacak nasıl geçecek çok merak ediyorum bana bayağı moral oldunuz Rabbim inşallah bizleri de öyle insanlarla karşılaştırır 🥰🤲
Tcrblianne Sedadfne amin canım inan bende aynı merak içindeydim ama çok şükür mutlu ayrıldım o yüzden ayrıntılara kadar yazmak istedim☺️ rabbim sizlere de kolay ve rahat doğum nasip etsin 🤲🏻
Sibelllllcan Tcrblianne doğumdan sonra ücretli oda alsam oğlum yanımda kalabilirmi bilgisi olan varmı bakacak kimsem yok babasıda onu uyutmaz yemek yediremez yemez yani eşimle orda baksam ben varken yormaz bile yatar uyur ama alırlarmı işte
K98765 Tcrblianne gözünüz aydın olsun kordon dolanması sorun teşkil etmedi değilmi çocugun aşşagı inmesinde vs
Tcrblianne K98765 kanala inmişti zaten işte nstde kalp atışlarında inme çıkma oluyordu doktor ondan endişe etti benim gibi olanlar için aroma terapi uygulanıyormuş buhar verildi oda da onunda etkisi oldu rahatlamamda hep nstde kaldım hiç çekmediler kalp atımı 110 ve altına inseydi acil müdahale edeceklerdi çok şükür sağlıklıca geldi😇 doğarken boynunda kordonuyla geldi
bilgs15 Tcrblianne canım bende orda sancı çektim sona ana kadar ama ne plates topu ne koku ne başka bir şey getirdiler , ben riskli gebelik bölümündeydim ondan dolayı mı bilmiyorum ama çok kaba ve acımasız davranıldı nst den kalkmama dahi izim verilmedi ve her 10 dakika da açıklık muanesi yapıldı belli 10 belki 15 kez . En sonunda imza verip kendim çıktım başka yerde doğum yaptım. Bu riskli gebeliklerle normal gebeliklerin yerleri ayrı mı ondan mı bilmiyorum ama travma yaşadım ben
Tcrblianne bilgs15 yerleri farklı olabilir canım belki ama yazdıklarımın eksiği yok yani ne yaşadıysam onu yazdım sana da çok geçmiş olsun 🤲🏻