Merhaba kizlar. 3 aylık kızım var Rabbime şükürler olsun. Kolay da bir doğum yaptım maasallah 🤲Darısı başınıza insallah 🤗
Şimdi gelelim nelerden memnun kaldım nelerden kalmadım. Bu bilgiler tabi ki kişiye göre bebeğe göre değişir ama faydalı olacağına inanıyorum.
Öncelikle yenidoğan için lütfen çok.kiyafet almayın öyle.hizli büyüdü ki kızım aldığım çoğu kıyafet kaldı. İki takım tulum iki takım.alt üst çit citli atlette çok almyin 5 adet yeter yıkayıp.yikayip.giydirin 1 ay sonra giydiremeSiniz dar geliyor 😂 birinci aydan.sonra.inanilmaz kilo alımı başlıyor hop alıyorsun 0.3 ay arası ama.kimisi dar kalıp.vs oluyor kimisinin paçası bacak boyu kısa derken tutturamadim annem yetişti sağ olsun.kizim büyük.al.kivirip giydir bu aylar hızlı gelişir bebekler dedi gerçekten de öyleymiş şimdi kızım 3 aylık 6 aylık kıyafetler bile oluyor düşünün kilosu 5.800 kg kızımın. Yani kıyafetler elinizde kaasim bebeğiniz 2 ayliksa 3.6 ay arası kıyafetler alın ilk büyük.olir ama.genis geniş giysin bebisiniz dar kıyafetler sakıncalı bir de patikli tulum pijama vs almayin ayakları rahat hareket edemiyor bebislerin annem asla giydirtmedi bana gelişimini etkiler rahat olmaz diye bende hak verdim sonra kinaylar hiç almadım hep.corap.patik kendim.giydirdim ayakları hiç durmadı rahat rahat hareketlerini yapabildi kızım 😊
Gelelim bezine denemediğim kalmadı her marka.denedim Prima pampers premium care favorimdir. Ne akıtma ne tasirma ne pişik asla.ama.asla.vazgecmem nette toplu alınca indirim oluyor tek tek almayın ama onda da çok çabuk büyüyorlar ben 1 numarayı bir paket aldım aomra 2 numarayı 3 paket. Sonra 3 numaray geçtik. Bezler kilo kilo gittiğinden ve bebekler ilk aylar çabuk gelistiginden az az aldım elimde kalmadı şükür. Kalırsa da kenarlarını koparıp kendiniz de adet donemlerinizde kullanabilirsiniz 🤗 Ben lohusadayken depend bitince ilk aydan bezler kaldı kızımın onları kullandım çokta.rahat oldu para vermedim ped alarak ✋
Pişik kremlerine dünyaca para vermeyin desitin diye pişik.kremi.aldim.Bim markete gelmişti çok aldım mithis bir krem biraz yoğun ama kuru tutuyor cildini bir de kizlar ıslak.mendil.kullanmadim.kaka silme haricinde ben kızıma her zaman ılık.su ve pamuklu silme bezi aldım e bebekten onunla suyu sikip bir güzel.kurulayip öyle kremini sürdüm.ve altını bağladım. Annemin onerisidie bu da hiç pişik olmadık 🤗
Gelelim BEŞİK muhabbetine kesinlikle ve kesinlikle elektrikli kendinden sallanan beşik aliiiinnnnnnnnn ilk.bir yıl kullaniliyor o beşikler ben anne yani aldım manuel sallanan geceleri gündüzleri kollarım.kas yaptı sallamaktan. Hemen letgo dan elektrikli sallanan beşik aldım sıfırı pahalı oluyor 😊 Allahiiimmm dedim ohhhh dedim yaaa zaman ayarlı olmasına dikkat edin anne yani alacaksaniz ne olur elektrikli sallanan beşik alin benden demesi 🤗 ben ayrıca anne yani beşikte almıştım anne yatağına kenarından açılan hiç memnun kalmadım sürekli ayaktayım.zaten yataktan kaldır indir olayı olmuyor illa ki kalkıyorsun alt.temizleme şu bu derken bir de sallarken beşiği kayıp gitti benim.besigim.hep.Allah muhafaza arası açılınca bebeğim ani hareket ederde düşer mi diye de korktum hep o yüzden çokta gerekli değilmiş onu da anladım. En iyisi kendinden sallanan otomatik elektrikli beşik mis 😊😊✋
Bu bebek yatakları oluyor yaa kenarları fırfırlı babynest ben de aldım.omda.hic kullanmadım sevmedi benim.kizim paketiyle kaldı öyle
Manuel ana kucağı da almayın kizlar durmuyor benim kızım.ayakta salla.salla.surekli.yaninda durmanız gerekiyor onu da gittim.letgo dan aldım uygun fiyata ohhh bırakıyorum yarı yatar posizyonda açıyorum müziği sallana sallana kendisi bende işimi yapıyorum gündüzde öyle rahat ettim.
Bebek arabasi tercih meselesidir. En beğendiniz hangisiyse onu alın ilk.aylar zaten dışarı çıkamıyorsunuz hep.arabadaydik.biz puset elimizde gezdik devamlı yatar posizyonlu bebek arablari daha mantikliymis onu da tecrübe edinmiş.oldum 🤗
Bebek bakım çantasına gelelim. Çantanın mutlaka termoslu bölümü olsun hatta ayrı da oluyor çantası o da olursa süper olur çok.gozlu olsun alt açma.apari mutlaka.olsun inanılmaz lazım.bir şey tek kullanımlık alt açma.bezleri aldım.bosa masraf bence ilk aylar dörde böldüm ben onları öyle kullandım çok.kaka yapıyorlar.cunku sonra ki aylar almadım.
Yani kizlar.kisacasi çok fazla.kiyafet almayın ay ay gelişimine göre alın. Beşik çok.onemliymis benden demesi manuel almayın sallamadan da uyumuyirlar.bir aydan sonra hele hele.bebek.kolik.ise mutlaka.alacaksiniz imkanı yok durduramazsıniz.ilk bir yil kullanip.sonra odasında ki büyük besigine geçer ki uzmanlar 6 aydan sonra odasını ayırın diyorlar.
Bez önemli kizlar biliyorum.pahalilar ama önemli bebeğinizin en hassas bölgesine sarıyorsunuz sizde deneyin hangisinde karar kalırsanız netten toplu sipariş alın daha ucuza gelir. Diğer ihtiyaçlarını alın kulak temizlekem.burun aspiratöru tırnak makası ben ikili aldım.normal.makas ve mini tırnak makası e bebekten öyle çanta set almaya gerek yok
Hastane de doğumda koca valiz doldurup.gittim.hic yapmayın doğumda giydirdigi kıyafet sonra çıkarken giydirdim o kadar diğerleri hep.kaldi çantamda üç takim.pijamam vardı gerek yokmuş bir takım.yetti bana. Bezden ağız kendileri.doldurdum ama.hic kullanmadım 😂 pamuklu ağız mendili aldım.e bebekten nette de satılıyor topluca sipariş verdim.kutu.kutu her şeye onu kullaniyorum.ben ağız yüz beden alt.temizleme her şeye 🤗✋
Aklıma.gelenler bunlar varsa sorularınız sorun ben cevaplarım.