Merhaba kızlar doğum hikayesini yazma sırası bana geldi sonunda 🥰 nasıl olacak ne yapıcam derken oldu bitti 15günlük olduk bile 🧿💙Başından beri vajinal doğum istiyordum kimi insanın normal doğumdan korktuğu gibi ben de sezaryenden korkuyordum hergün yürüyüşümü yaptım hep hareketliydim hurma yedim merdiven çıktım hergün ılık duş yere eğilip silme vs kısaca duyduğumu yaptım ama nstde hiç sancım çıkmadı 40+0 kontrole gittim doktorum bebişin gelmeye hiç niyeti yok istersen suniyle yatış yapalım dedi istemiyorum hiçbir belirtim yok bekleyelim dedim 40+2 kontrole çağırdı iki günde suyu azalmış burnuna inmiş çok riskli eve gönderemem suni sancı başlayalım ama bu haftaya kadar bekleyip gelmeye niyeti olmayan bebişlerde işe yaramayabiliyor bunu bil dedi. Kontrole diye gittim doğurup geldim yazıyorlardı hep okurdum ben de öyle oldum saat 15:00ti yatış yaptık ne sancı ne nişan açılma hiç bişey yoktu akşam saat 6da fitille suni sancı başlattılar gece 3gibi sancılar yükselmeye başladı sürekli yürüdüm hiç oturmadım plates topunda zıpladım o baya tetikledi bence squat yaptım sabah6da serumla suniyi verdiler işte o an dedim ki bu sancıysa öncekiler neydi 😅gitgide arttı sancılar suyum geldi sonra nişan geldi açılmam sabah 4cm olmuştu doktorum gelip kontrol etti istersen epidural iğne yapalım prenses doğum yap dedi daha cümlesi bitmeden o sancıyla hemen tamam dedim 11 gibi iğne yapıldı bacaklarım uyuştu nstde sancılar fırlıyodu ama ben hissetmiyodum sonra açılma hızlı ilerledi serum bağlıyken de hiç oturmadım hep hareket ettim sonra uyuşukluk geçmeye başladı tekrar sancıları hissetmeye başladım bebeğin indiğini hissediyordum aşağı indikçe birden hızlı su boşalıyordu saat12yi geçmişti ebe muayene etti açılman tam ama bebek tam inmemiş biraz daha squat dedi sürekli ıkınma isteği geliyor bu arada kalktım bikaç kere eğil kalk yaptım halim kalmadı dedim uzandım ıkınma durmuyo anladım geliyor eşime hemen aç kapıyı kim varsa çağır geliyo dedim ebe geldi kafası görünüyo ıkınma sakın dedi daha bakarken doktoru aradı çağırdı bir anda odayı doğumhaneye çevirdiler yatağı çatala çevirdiler doğum kaç dk sürdü bilmiyorum öğlen saat 1de doğum yaptım 🤱🏼 bebişin boynuna 2kere kordon dolanmış Allah korumuş meleğimi 👼🏼 Gece annem refakatçi kaldı sabaha karşı eşimle yer değiştirdiler sancıları çekerken ve doğum anında eşim yanımda hep destekti ben 1 eşim 9 doğurdu 😅 Beni kan tutuyor yatış yapılınca hemşire damar yolu açarken yattığım yerde bayıldım 😂 canım çok tatlıdır ben bile normal doğum yaptıysam o kadar sancıya dayandıysam sizler de yaparsınız Allah sabrını veriyor 🥰 Allah hepinizin evlatlarını hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah isteyen herkese bu mutluluğu yaşatsın 🤲🏻
🧿🤰🏼🧿👼🏼🧿🤱🏼🧿