Sim25 Merhaba canlar. Cenazemiz olduğu icin bir kaç gündür ayaktaydım bugünde kasık ağrılarım coktu doktora gittim. İdrar yolu enfeksiyonu olduğumu ve sedimentasyonun yüksek çıktığını söyledi ve bu erken doğumu tetikleyebileceğini belirtti antibiyotik tedavisine başladık. Gebelikte Mixovul fitil ve İnfex antibiyotik kullanan varmı aramızda ? Çok korkuyorum bebeğime birşey olur diye 🥺l
Aysdgrmnci Sim25 ben maalesef bu sebeple üç gün hastanede antibiyotik tedavisi oldum. Doktoruma güvenmem dışınd abir şey yapamadım. Çünkü kesilmezse kanamam bebeğimi kaybetme riskim vardı. Mutlaka kullanın benim sıfır belirti vardı kanama ile enfeksiyon olduğunu öğrendim ve hastanede tedavi olmak zorunda kaldım 18. hafta.
Elif5361 Sim25 valla bende sordum ama benimkini de kimse cevaplamadı başka birşey olsa herkes cevap verir bir oruç cinsellik sigara konusu olsa . umarım atlatırız bu enfeksiyonu azosilin kullanıyorum bende 22. Haftadayım inşallah geçer doktoruma güveniyorum kullanıyorum da internetten araştırdım
serozzz Sim25 ben kanli idrarla gitmistim iki kez antibiyotik ve sase ilac kullandim. Sukurler olsun suan icin birsey yok ama doktorunuz verdiyse guvenmeniz gerek. Ben sordugumda hamilelere verilen ilaclardan veriyorum demisti doktor.
Merve_Sa Aysdgrmnci kanamanız mı vardı sebebi idrar yolu enfeksiyonumu ? Benimde kanamam oldu 20. Haftalarda 6-7 defa enfeksiyonum vardı ama enfeksiyondan olabilir dedi doktor şükür 15 gündür kanama gelmiyor
Sim25 Elif5361 kesinlikle katılıyorum! Bende 21 haftalığım doktoruma sordum antibiyotik olduğu icin kullanmamda herhangi bir zarar varmı diye kendisi bana biz doktorlar gebelikte enfeksiyondan korkarız antibiyotikten değil o yüzden gönül rahatlığıyla kullan dedi. Ama ne yazık ki içimiz rahat etmiyor işte.. inşallah kurtuluruz yine buna şükür diyelim canım
Sim25 Elif5361 canım naptın benim idrar yolu enfeksiyonum geçmedi doktor azosilin verdi sabah akşam ona başladım dün bir faydasını görebildin mi ?
gamzosgamzos Elif5361 evet canim ama bende surekli tekrarliyordu yani kisa bir sureligine gecirmisti onum harici 3 kutu daha antibiyotik ictim monurol yani toz antibiyotiklarin sayisini.bilmiyorum bile
Elif5361 gamzosgamzos bir hafta kullanacağım ramazandan sonra kontrole gittiğimde tekrar test vereceğim inşallah geçer korktum da biraz 😊çok teşekkür ediyorum
Elif5361 Sim25 amin amin inşaAllah ama normalmiş enfeksiyon önemli olan erken farkedip ilaç kullanmak 😊🤲🏻
Elif5361 Sim25 Bende 1 hafta kullandım bıraktım birdahaki kontrole idrar vericem işte inşallah faydasını görmüşümdür 🤷🏻♀️Bende zaten enfeksiyon ve kan gözüktü ama gözle görülür birşey yoktu bende şaşırdım hani bi ağrı yanma zorlanma olmadı ondan geçip geçmediğini anlamıyorum ki napcam bilmiyorum
Aysdgrmnci Merve_Sa kanama alanı var. Enfeksiyonda vardı. Hala koyu kahve şekilde devam ediyoe sizin ne kadar sürdü ortalama? Geçmesi için ne yaptınız?
Merve_Sa Aysdgrmnci 20. Haftamda başladı 10 gün sonra tekrar oldu 2 de 24 de 26 da oldu şuan 28 haftalığım en son 1 nisanda geldi bir ped kadar hep öyle geldi zaten hastaneye gittim hep bebeğime baktılar nst çektiler bi sorun çıkmadı alttan muayene etmek istediler ilk gittiğim takipli doktorum ben kasıldım doktorda sen ilişkide de böyle yapıyorsan hiç girme dedi sonra doktorumu değiştirdim araştırma hastanesine gittim ordaki doktorda bakmaya çalıştı yine kasıldım doktor sorun etme kendini üzme dedi baktırmak zorunda değilsin ben sadece yara mı var yada açıklık mı var ona bakıcaktım dedi sonra ultrasona aldı bi sorun görmedi yine enfeksiyon çıktı idrarımda azcık kan çıktı enfeksiyondan olabilir dedi 8 hafta progestan kullandım şuan bıraktırdı doktorum ama sürekli idrarımı yaparken kalıntı düşüyor dün kanlı kalıntı düştü hatta nişan mı diye korktum ama daha pazartesi doktora gittim bi sorun yoktu ondan gitmedim artık hastaneye bebeğimin hareketlerini de hissediyorum ama geçtimi geçmedimi bilmiyorum her günüm stresle geçiyor tuvalete gitmeye korkuyorum kan gelicek diye
Hayatyeniden Arkadaşlar geç gördüm bu başlığı, hemen cevap verirdim yoksa infeks antibiyotik gebelikte her dönemde güvenle kullanılabilir. İdrar yolu enfeksiyonu düşüğe ve erken doğuma sebep oluyor. Mutlaka belirtilen gün kadar kullanmalısın