Esilapoyrazannesi bana da dediler. Hatta çevrem ilk zamandan beri sürekli zehirler yaramaz hasta olur çocuk deyip durdular. Gebeligi zaten 13 haftalıkken ögrenmiştim. O zamana kadar ne çocuk hasta oldu ne bişey oldu. Sonra kadın dogumcuma sordum. Zehirleme falan filan asla mümkün degil. Her 2 bebegi de etkilemez ama bebek her meme başını çektiğinde rahim kasılır ve erken dogum riski olabilir senin zaten araları çok yakın oluyor bence risk almayalım sen kes dedi. Sonra çocuk doktorumuza sordum. Oda zehirleme konusuna mümkün degil dedi ve bizim aldıgımız tıp egitimine göre en fazla 5.aya kadar emzirilebilir sonra kesilmelidir olarak biz egitim aldık. Ama son çıkan yayınlara göre emzirmenin hamileligi etkilemedigini biliyoruz. Şuanki egitim alan tıp ögrencileri de bu şekilde egitim alıyor. Bence takipte kal. Eger karnındakinin gelişiminde bir sorun olursa kes. Yada hormonlardan dolayı sütün tadı degişip oğlun emmek istemezse yine zorlama kes. Ama bunlar olmazsa devam et dedi. Bu süreçte beslenmene dikkat et dedi. Biz doktorlar da aslında bu konuya pek bir yeniyiz dedi. Benim böyle senin gibi emzirip hamilelgie devam edip dogumdan sonra da ikiz gibi emziren 1 annem var dedi. Sende devam edersen 2 olacaksınız dedi. Sonuç olarak sütüm azaldı hatta 1 gögsüm den neredeyse kesildi tek bir gögüs emzirerek devam ettim. Gögüslerim epey bir hassaslaştı emzirirken sızlıyordu. Ama oğlum tiksinmedi. Kadın dogum kontrollerinde de sürekli iyi mi normal mi diye sorup durdum. Çünkü kilosu falan az gidiyor olsaydı kesmeyi düşünüyordum. Birde ben en çok dogumdan sonra ikisine birden yeter mi biliyoruz ki bebegin durumuna göre süt üretimi oluyor 1 yaşa uygun olan süt yenidoganın sindirimine uygun olur mu dogumda kolostrum gelir mi ve kesilen gögsüm den süt gelir mi en çok bunları düşünüp merak ediyordum. Şükür ki o konuda da hiç sorun olmadı. Kolostrum da geldi. Diger gögsüm de doldu. Yenidogan sindirim konusunda sıkıntı yaşamadı. Kilo alımı da gayet iyi. Hatta bugündü kontrolümüz. 3 aylık 7 kg ye yaklaşmış. Doktorumuz senin sütün çok kaliteli çok iyi gelişiyorlar dedi hatta. Bence sende benim gibi içgüdülerinle takip ederek devam et. Baktın sorun çıkmıyor devam et. Öbür türlü birden kesip atmak haksızlık yapmayayım derken büyüge haksızlık oluyor bence. Bak ben emzirdim şuan ikiz gibi emziriyorum. Tek sorunumuz büyük küçügü emzirirken kıskanıyor oda yapışıyor ikisini aynı anda emzirirken elini agzına gözüne sokuyor bıraksın memeyi diye.😁 Tek sorunumuz bu yani.