Sermec27 Duygu17 diyet yapıyorum 7 haftadır ekmek makarna tatlı meyve hamur işi pirinç patates havuç hiç birini yemiyorum az az ama sık sık yiyorum her gün sabah aclık sabah öğlen akşam tokluk 1 saat ölçüm yapıyorum şükür aclıklar 75 85 arası değişiyor tokluklar 95 120 arası cıkıyor 7 haftada 2 kere sınırı geçtim sadece bazen engel olamıyorsun kendine 🥰
MucizeAnnesii Duygu17 önce endokrinciye gittim canım . İnsülin yazdı . Diyet de yapıyorum . Şuan normal seyrediyor . Bazen yiyorum tatlı felan da . Bazen dikkat ediyorum bazen edemiyorum .
Sermec27 Duygu17 endokrine gittim orda bwzı kan tahlilleri verdim onun dısında böbreklere karaciğere boğaza ultrasonla baktı endokrin doktoru kan testlerim temiz cıktı bana yememem gereken seyleri söyledi 1 hafta boyunca sabah aclık sabah öğlen akşam tokluk 1 saat ve tokluk 2 saat ölçtüm sonuclarla 1 hafta sonra doktorun yanına gittim gayet güzel gidiyor böyle devam dedi Bende öyle devam ediyorum şükür degerlerim güzel gidiyor
Fatosssssss Kızlar ben 50 lik şeker taraması yaptırdım 165 yani yüksek cikti. Doktorum 75 lik şeker yüklemesi yapalım dedi. Onda normal çıktı. !!!! Ama öncesinde dahiliye ile şeker takibine başladık. Günde 4 ,5 defa evde şeker ölçümü yapıyordum ve yüksek cikti şekerim . 250 gördüm. Dahiliye ile beraber insülin başladık 6 ünite yapıyorum günlük . Biraz biraz düzene giriyor. Demek istediğim şu ki şeker yükleme de normal çıktığı halde şekerim yüksek . Eğer dahiliye ye gitmeseydim farketmeyecektik belki de. Bu arada suyum da artmış!
Fatosssssss MucizeAnnesii açlık, 1.saat,2 saat ve 3. Saat degerleri oluyor. Aklımda değil ama hepsi normal aralıkta idi saatlerine göre .
Duygu17 Benim sırayla 75gr yüklemede 95 92 95 çıktı ilk ölçülen maksimum 92 olması gerekiyomuş dahiliye gitmemi söyledi
Fatosssssss Duygu17 benim de şöyle Açlik 83 1.saat 156 Saat 111 (açlık kan şekeri 92 mg/dl, 1. saat kan şekeri 180 ml/dl, 2. saat kan şekeri 153 gr/ml altında ise bu değerler normal olarak kabul edilir. )