ebrualtnn Merhabalar… Mübarek günler yaklaşıyor… Sizce gebeliğin ilk aylarında oruç tutmak bebek için sağlıklı olur mu? Gelişim dönemi olduğu için tereddüt ediyorum, sizin fikirleriniz nedir?
metehaninannesiii ebrualtnn ben tutmayacam sonra tutamacam bebek şuan gelişim aşamasında olduğu için tutmayı düşünmüyorum doktorum da önermedi zaten 3 tane ilaç iciyorum birde
Zeynep_18 ebrualtnn ebrualtnn gebeliğin her dönemi için oruç sağlıksız bişey canım, tabi sana kalmış bişey ama pek önerilmiyor oruç
Znrr ebrualtnn son ayları önermiyorlar ama ilk aylar içinde doktorunuzla görüşmelisiniz. Sizin durumunuzu doktorunuz daha iyi biliyor, riskleriniz varsa belki tutturmaz.
Dilekcnkn ebrualtnn ben 13 haftalığım doktorum tutma dedi bol su içmen lazım ve karnında bebeğin var günah değildir dedi
Mucizeammm @ebrualtnn Bende bugun kontrolden geldim ve özellikle oruc konusunu sordum doktorum tutabilirsin hiç Bi sakınca yok dedi oyüzd3n inşallah tutucam
Nurdan33 Mucizeammm ben iki hamilelik geçirdim ikisinde de tuttum çok şükür sıkıntı olmadı, bol su içmeli sahura kadar
ebrualtnn Ben henüz çok yeniyim 4 veya 5 haftalık doktora da henüz gitmedim, o yüzden fikirlerinizi almak istedim ben de büyük ihtimal doktora gidene kadar tutmam, kontrolden sonra doktoruma danışıp öyle hareket ederim
Lithops ebrualtnn sen folik asidini kullanmaya başla doktora gidene kadar mutlaka sağlık ocağında yazdır al. Zaten 1-2 haftaya mide bulantıların başlar zor olur.
Lithops ebrualtnn çok gereksiz. Doktorunuz tutabilirsin dese bile anlamı yok. Annesiniz artık ibadetinizi elbet düşünün ama öncelik çocuk. Sonra tutarsınız.
ebrualtnn Lithops evet 20sinde ilk defa gideceğim bugün sağlık ocağı hemşiresiyle konuştum detaylıca anlattı kese ve kalp atışını duymak için birkaç gün daha beklemen daha iyi olur şimdi gidersen sonuçsuz dönme ihtimalin var dedi o zamana kadar da folikasite başlamamı söyledi
Nurdan33 ebrualtnn ben bir buçuk aylık hamileydim tutmuştum canım hemde Haziran temmuzdu tuttuğum yıl, 5 yıl önce havalar da sıcaktı, akşama Kadar yatarak tuttum akşamdan sahura da suyu bol içmeye gayret ettim, bin şükür bişey olmadı kızım şuan beş yaşında,
Nurdan33 ebrualtnn zaten bebek ilk üç ay senin vücudundaki depolardan besleniyor yediklerinden değil🥰
Sogancik Canım idrar yolu enfeksiyonu olmaman için bol bol su icmen lazim. Bu dönemde su içmek beslenmeden daha önemli bildiğim kadarıyla. Doktorlar ekmek peynir yesen bile bebek kilo alır derler. Ama su için aynı şeyi demiyorlar. Vücudunu susuz bırakmamaya çalış. Rabbim bize kolaylık vermiş bu konuda zaten. Tutmaya mecbur bırakmamış
Lithops ebrualtnn aynen ben de ilk aile hekimine danıştım ne zaman doktora gitmem gerektiği ile ilgili bana 7.8. Haftalar ideal dedi. Pandemi zamanı doktora ne kadar az gitsek iyidir.