Hazella Merhabalar hanımlar ilk hamileligimde iki damarda da direnc cikmisti detaylida ogrendik malesef zamanla gelisim geriligi basladi suyu azaldi ve bebegimi kaybettim kalbi durdu. Merak ettigim bu damarda direnc diger hamileliklerde de ortaya cikiyormu yoksa tek seferlik bisey mi?
Bsmlh Hazella basınız sağ olsun ben 2 sinde de yaşadım ama ilki hıc onlemsız oldu bunda en basında oksapar aspirin kullandım yine oldu ama önlem alındığı için direnç kırıldı 🤲
Bmom Hazella her iki damarda da mi vardi canım benimde detaylida sol damarda gözlendi ama hiç bı etkiis olmadi simdiye kadar çok şükür, tansiyon problemi var miydi
marysmom Hazella benimde merak ettiğim bir konuydu bende ilk hamileliğimde yaşadıklarınızın bir kısmını yaşadım direnç vardı gelişimi geriden geliyordu üstelik suyu da azaldı 37 haftada sezeryan oldum . Şimdi ikinci hamileliğim detaylı ultrasona girdiğimde en çok merak ettiğim şey buydu ama öyle birşey çıkmadı . Şuan 32 haftama giricem. Yani tekrar etmedi . Sizde de etmez inşallah her hamilelik bence çok farklı
Hazella Ermell Ermell 21 de ogrendim 27. Haftada olu dogum yaptim gelisim geriligi oldugu icin yasama sansi yoktu
Aaayseeee Bsmlh merhaba benimde 27. Haftada öğrendik sol damarda direnç var dedi doktorum ama çok önemsenecek düzeyde değil dedi çok endişe ediyorum. Bende zaten pıhtılaşma var Oksapar kullanıyorum birde direnç görünce coraspin verdi sizde be gibi önlemler aldılar ?
Bsmlh Hazella 26 basladı benım bunda ama önlem alındığı için 30 da kırdı direncı öbüründe 27 basladı 32 de dogdu cunku ilgilenmediler onemsız dediler benımde ilkti
Hazella Bsmlh su an bende hamileyim ama cok yeni daha coraspin100 ve oksapar4bin kullaniyorum umarim bi sorun cikmaz insan bi kere yasayinca cok tedirgin oluyo. Benimde bi onceki hamileligimde onlem almak icin cok gec demislerdi igne kullanmaya baslamistim ama malesef olmadi tabi
Bsmlh Hazella hıc aksatma saatını felan canım bende aynılarını kullandım 31 bitişinde kesti zaten yakın takıp olacaksın Allah’ın izni ile korkma canım🤲
Hazella Bsmlh insallah bekliyorum tabi zor bi surec. Ne surede kontrole gidiyosunuz? Bide doktorunuz perinatolog mu acaba yoksa normal kadin dogum uzmani mi ? Kan akisina bakabiliyor mu?
Bsmlh Hazella tabıkı zor kuzum ama geçecek başta her hafta cagırdı sonra 10 güne çıkardı 15 yenı cıkmıstıkkı geri her haftaya döndük doktorum doçent kuzum cok iyi alanları cok bir cok alanı var makınesi renkli her türlü ölçüm yapabılıyor her riski kendı gorebılıyor
Sehera1 Bmom benim de sol damarda görüldü, gebelik tansiyonu oluşabilir dedi tuzu azalt kilona dikkat et bol su iç demişti perinatolog, ben bebeğe böyle etkileri olduğunu bilmiyordum herhangi bir ilaç da kullanmıyorum
Hazella Bmom evet her iki damarda da vardi tansiyon sorunum olmadi benim ama yinede alfamet kullaniyodum
Hazella marysmom umarim bende tekrar yasamam yasamayan birini gormek icime bi nebze su serpti gercekten🙏🏻 Sizde insallah saglikla alirsiniz kucaginiza
Hazella Sehera1 benim iki damarda vardi sizinki belki az seviyededir bebek gelisiminde bi gerilik olmazsa suyu azalmazsa sorun olmaz insallah kafaniza takmayin doktorum banada diyet vermisti ekstra olarak limonlu su icmemi soylemisti kani sulandirdigi icin
Bmom Sehera1 sulandırıcı vermesi lazım doktorunun canım benimde soldaydi ama etkisi olmadı hiç çok şükür
marysmom Hazella içiniz rahat olsun gerçekten merak etmeyin streste yapmayın. İlk hamileliğim çok başka zorlukları oldu bu hamileliğimin çok başka . Yani zorluk yaşayınca her türlü oluyor ama aynısı olacak diye birşey yok. Güzel bir hamilelik geçirmeniz dileğiyle
Bsmlh Hazella sonuna kadar tavsıyem ederim burdan kaç arkadaş gitti hepsi cok cok memnun nettende bakabılırsın ben kendısını cok eski tanıyorum doç dr yasemın Çekmez muayne alır ve kontrolleri cok sıktır kontroller para asla almaz bazen 4 kez üst üste gidersin mesela kontrole
Hazella marysmom dogru soyluyosunuz streste tetikliyomus zaten ama iste insanin elinde degil ister istemez korku var