Zhrblt Kızlar ben 32. Haftamdayım. Çatı olayı nası bişey ki benim daha öncede 2 3 kere bazı sebeplerden açılmam olup olmadığına bakıldı ama çatıyla açılmanın olup olmadığı aynı şeyler mi farklı eğer farklıysa çatıya nasıl bakılıyo? Ben mesela çatım normal doğuma elverişli mi değil mi çok merak ediyorum 1 hafta sonra muayenem var gidince baktırsam mesela anlaşılır mı erkenden. Sanki son haftalara doğru bakılıyo bu çatıya ya da doğum zamanı felan inşallah aynı şeydir çünkü hiç acı hissetmedim açılmaya bakıldığında😅😅
Aynrgkagc Zhrblt çatı muaynesi aciklik icin bakilan muayneye deniyor zaten aynı sey yani canim bazi anneler burda çok kötü zor biseymis gibi anlatiyir ama korkucak bisey yok doktor iki parmagiyla vajinal muayne ediyor
gamzelinaz Zhrblt Dr ıkı parmağını vajina girişine sokarak kas yapısına, ne kadar genişlik var ona bakıyor. Biraz da parmağını içeri sokuyor ki en alt koksıks denilen kemikte donme ya da Baska herhangi bir kemiklesme yapılanma VS var mı dıye bakıyor
gamzelinaz Zhrblt benim gibi kendini kasarsan acıyor işte. Dr bugun baktı ama boyle olacaksan seni gevsetmek için epidural sart ne kasıldın boyle dedi. Ama elimde değil asırı utanıyorum orayı acınca
Zhrblt Aynrgkagc aynen kuzum hiç acıtan bişi değilmiş yani o zaman bahsi geçtiği gibi. Yani ben o zaman 32 de yaptırsam mesela şuan açıklığım yok ya açıklık olmaya başlayınca mı normal doğum yapılıp yapılmadığı anlaşılıyo acaba
hilal_au Ben de aynı şeyi merak ediyordum. Açıklığa baktığı muayenede 2 parmakla baktı doktor, içerde çok az hareket ettirdi parmaklarını. Az biraz rahatsızlık hissettim ama o da kastığım için . Yoksa acıyacak bişey değil. Çatı muayenesi dedikleri de buysa kimse korkmasın
Zhrblt hilal_au aynen hiç acıtan bişey değilmiş aynı şeyse yani ben hiç beklemiyodum hiç korkulacak bişi değilmiş 🤷♀️
Zhrblt KMerveK yok yaşadım ben zaten kaç kere çatala felan girdim hiç acıtmıyo da açıklıkla çatal aynı şey mi diye sormuştum
Aynrgkagc Zhrblt belli bir haftası var doktorun yonlendirir zaten seni istediğin zaman yapmıyorlar bildiğim kadarıyla
hilal_au Zhrblt doktoruna göre değişiyor sanırım. Benim doktorum geçen haftaki 1 cm açıklıktan sonra bir daha alttan bakmadı. Bugün sordum özellikle doğum nasıl olur diye, doğum başlasın bakarız dedi.
Ebru42 Dogum için 37. Haftada bakıyor doktorlar genelde canım öyle kafana göre baktıramıyorsun. Hatta bazı doktorlar hiç bakmıyor dogum başlasın ona göre yol çizelim diyorlar
Sedamelodi Çatı muayenesinden korkulur mu hiç, hepimiz doğuma gircez, bu yolda herşey mübah kızlar, zafere giden yol :)
hilal_au Zhrblt doktorumdan memnunum, çok tecrübeli bi doktor. Ben normalden de sezaryandan da korkuyorum deyince sen sadece rahat ol, vakti gelince bakarız gerekirse epidural yaparız ağrıdan korkma dedi. Akışına bıraktım ben de mecburen 😊