Merhaba hanımlar Tüp bebek ile gebe kaldım Allahıma şükürler olsun zorlu süreçlerden geçtik kolay şeyler yaşamadık ama sabrettik, kızımın olucagını ögrendik dünyalar bizim oldu neyse geldi çattı doğum zamanlarım ara ara sancılarım vardı ama çok şiddetli degil düzenli Bi şekilde ilerliyordu 36 haftamdan 38. Haftama kadar tüp bebek ile gebe kalıp normal doğum yapmayı çok istemiştim herşey de normal olarak ilerlemekteydi. 37. Haftamda çatı muayenesinde çatımın dar oldugunu bu şekilde normal doğum yapamıycamı söylemişti doktorum ama 1 hafta sonra tekrar bakalım normal için uygunluguna dedi 38. Haftamda tekrardan gittim kontrole ve çatımın ciddi anlamda dar elinin dahi geçemediğinden bahsetti. Ve sancılarım düzenli ilerliyordu bebegin kilo alımı da durmuştu kilo almıyordu artık o yüzden doktor 38+4 de sezeryan doğumum için gün verdi. Bense tüm işlemlerimi yaptırdım artık sezeryana kabul olmuştuk spinal olarak düşündük eşimle. Sezeryan günü geldi, ameliyathaneye alındım anestezi doktoruma skolyozumun oldugunu spinal oldugumda herhangi bel agrısının artıp artmıcanı sordum doktor kontrol etti ve skolyozumun ileride oldugunu ve genel olarak yapmamızı söyledi neyse ben kabul ettim genel anestezi olarak başladık sonda bayıltılmadan önce takıldı canım az acıdı ve sonra narkoz verildi. Bundan sonrası süreçlerim çok zor ve imtihan doluydu. Uyandığımda acılar içinde kıvranıyordum ama acının tarifi yok anlatamıcak kadar çok. Beni öldürün bayıltın die bagırıyordum. O sırada karnıma kum koydular öldüm öldüm dirildim bebegimi koluma verdiler ama acıdan bebegimi dahi sevemiyorum ama aglamaktan helak olmuştum ama aglarken bile karnım agrıyordu bebegime helal et hakkını doya doya bu agrıdan bile seni sevemedim dedigimi hatırlıyodum ama ögrendim ki ameliyatta çok başka şeyler yaşanmış gelelim oraya agrımın bu kadar çok olmasının sebebi bebegin plasentası rahmime yapışmış ve o plasentayı oradan çıkarmak doktoru çok zorlamıştı kanamam çok fazla artmış ve 2. Bi doktor ameliyatıma çagrılmıştı rahmimi kaybetmek üzereymişim…. Gelen 2. Doktorum rahmimi dikmiş ama çok kan kaybetmişim ve kan takılması gerekiyordu uyandığım da ki bu kadar çok agrımın sebebi ise buymuş. Herkeste yaşanan bir durum degil ama olmucak bir durumda degilmiş. Ameliyathane de doktorum ben bagırırken cok dikkatli olmamız gerektiğini bebeginin gayet sağlıklı oldugunu ama benim ameliyatım sırasında yasanan durumları bana aktardı eger kanamamın devam ederse 2. Ameliyata alınacagımı rahmimim alınacağını söyledi ve bidaha gebe kalamıycam aklıma geldi nolur yardım edin die hocaya yalvardım bebegimi gögsğme verip odaya cıkarıldım ve 12. 30 da girdiğim ameliyata 15.00 de çıkmıştım….. kanamam varmı die kontrol edilicektim odada herkes dışarıya cıkartıldı karnıma bastırıp alttan 2 parmakla kontrol edildi ama acımın tarifi yok öldürün beni die bagırdım hep.. Bçve bu kanama kontrol işlemi 15 dakika da bir bakıldı ve o sırada kan takviyelerim yapılıyordu damardan sakinleştirici agrı kesiciler…… Ve bebegim le ilgilenemiyordum çok çok içim parçalanıyordu bu duruma. Aradan 3 4 saat geçti kanamam beklenildiği gibi değildi Allahıma şükürler olsun ama acım hala geçmiyordu. Biraz zaman sonra tekrar bakıldı kanamam çok yoktu Allahıma şükğr ve tekrardan serum rahim toparlayıcı serumlar yedim. Allahıma şükğr kendime yavas Yavas geliyordum ama karın dikiş agrılarım kolay geçmiyordu. Bebegime kavuşmanın mutluluğunu onu sevebilmenin mutluluğunu yasadım emzirmeye çalıştım kokladım okşadım hep. Bugun taburcu oldum inşallah tekrardan anne olabilirim inşallah tez zamanda toparlanır bebegime güzel bakarım. Çok uzun oldu herkesin Bi hikayesi varmış benimki de buruk ama bebegime kavuştugym içinn elhamdülillah.