Salı günü akşam kanamam geldi baya geldi ama hani ayaklarıma kadar akacak şekilde değil iç çamaşırı adet kanaması gibi kan olmuş sildikçe de geliyordu. Direk acile gidemedik ilk ambulans gelmesi lazımmış. Geldi gittik. Ultrason ile baktı bebeği göremedi sonra alttan baktı. Başka doktora gönderdi bilgileri ona attı. Kadın işte sorular vs sordu sonra gene alttan bakmam lazım demiş dedim ya düşük tehlikesi varken zararlı değil midir yok demiş. Böyle bildiğin kancalı demir gibi bişey soktu ortayı görmek için sonra eli ile sağa sola felan çevirdi.
- Yurtdışı Kazakistan’da yaşıyorum dil bilmiyorum eltime anlattı oda bana.
Demiş. Bebek 6 haftalık ama gelişimi yok sağlıklı bir bebek olarak görünmüyor. Kanama da bu yüzden olmuştur. ilişkiye girme ile alakası var mı dedim yok hayır rahiminden kendisini atmaya çalıştığı için kanama olabilir dedi. Düşük tehliken de var. Gebeliği sonlandıralım dedi bende dedim ya belki geriden geliyordur işte bunun için 4 gün daha şans veriyorum bebeğe eğer 4 gün sonra da gelişimi hala duruyorsa mecburen gebeliği sonlandırmamız lazım dedi. Kan şu an geliyor ama nokta nokta. Saat başı 2 pet değiştirirsen bu sıkıntı hastaneye direk git ama az gelirse bir sıkıntı değil dedi nokta nokta geliyordu gece eve gelince kırmızı geliyordu nokta nokta sabahda kahverengi geliyordu şimdide öyle az fazla değil yaşayan yada bilen var mı acaba? 😟 Cumartesi ilk gittiğim doktora gideceğim ama benim kafam karıştı ya belki bebek kalp atışı şimdi yoktur. Kağıdı Türkçeye çevirdim.
5-6 haftalık bir sürede gelişmemiş gebelik. Mentez’e göre 8,9 hafta işte kürtajı kabul etmedi diyor kafam karıştı ya ben mi yanlış anlıyorum hani bebek zaten şuan 6 haftalık acaba o ilk regl göre mi 8,9 diye düşünüyor ya buranın hastaneleri sıkıntıymış bazıları yanlış ameliyat yapıyormuş hatta birisinin yazısını görmüştüm çocuğuma ölü dediler ama başka yere gittik ölü felan değilmiş hastaneleri basıları berbat yazmıştı birisi. İlk hastaneye gittiğimizde de regl tarihine göre 5 ama alttan baktığımızda tam 3 haftalık demişti 16 martta