Merhabalar anneler ve anne adaylari, bekledik bekledik ha geldi ha gelecek dedigimiz oglumuz, nisan anneleri gruplarina yazmaktan yoruldugumuz, her gun geriye safak saydigim Keremim dün su nisan tum belirtilerle birlikte 10,5 saatte dunyaya geldi şükürler olsun.
Gece uyuyamalara alismistik yine 6 nisan 03:00 te uyutmayan sertlesen agrilar ve annelik icgudusuyle midir bilmem bir türlü uykuya dalamamistim. Tuvalet zaten en buyuk yoldasimizdi ne zamandan beri. Suyumu anlar miydim cok merak ediyordum hafif de gelebilirdi belki sizardi diye düşündüm ama tutulabilen bir sey degil onu söyleyebilirim. Sonrasinda suya karistigi icin nisanim da pembemsi hafif kirmizimsi geldi. Dedim gun bugundur doktorumuzu aradik hastaneye gecmemizi soyledi. Henuz sancim olmamasina ragmen enfeksiyon ve suyun bitmesi korkusundan hazirlanmaya basladim. 7 nisanda normal kontrolumuz vardi burda yaziyordum meryem ana otunu suya koyup gidecegim ha herro ya merro hesabina diye. Tabi gecenin 3 unde hal boyle olunca meryem otunu hemen kaynamis suya koydum meryem suresi ayetel kursi nas felak insirah surelerini okuyup suyu ve cantlari da alip 5 gibi yola koyulduk hazir hastane yakin diye.
Hastanede hemen yatis islemlerimiz gerceklesti ebe hanim aciklik kontrolune bakti 3 cmdi ve nstye baglandim hissedilmeyecek kadar az sancim vardi diyodum 3 cm de boyleyse iyi demekki dayanacaktim diye cesarerlendirdim kendimi bi yandan da otu kontrol ediyordum o da aralanmaya baslamisti.1 saat sonra tekrar aciklik 5 cm dedim cok şükür. Doktorum bu acikliktan sonra epidural teklif edeceklerini söylemişti 5cm acikliktan sonra baska bir ebeye devretti diye ilk ebem. Yeni gelen ebemiz cok tecrubeli oldugunu hissettirdi bana bi guvendim. Dedi ki yavrum benim elim cok ugurludur rahatca yaparsin dogumunu. Iste dedim aradigim motivasyon😊.Herkesin tercihine saygim sonsuz ama bi aksilik yoksa normali hep zorlamak istedim ve onu destekleyen bi ebeye de denk gelmek beni mutlu etmişti. Neyse alttan acikligima bakti 7 cm. Ardindan doktorum geldi dedi epidurale gerek yok oglen 1 yada aksam en gec 5 e kadar dogurursun. Odamin icinde sancilarimi cekiyordum nefes kontrolleri falan unutma kizim yaparsin hadi falan annem esim gazla ilerliyorduk.sancilara dayanmaya calisiyordum ama sık sık nst bagladiklarindan yatakta cekiyordum sancilarimi squat yapma falan pek mumkun olmadi bi seferlik comelme kalkma falan denemisimdir odada..Sabah 9 9bucuk doktorum ve ebem ikisi de geldi. Baktilar aciklik 9 cm. Dediler oglene kadar dogar bu gidisle super gidiyosun. Tabi motivasyonu ve nefes kontrollerini aldim arkama derken o 9 cmden sonraki 4 saat 1 cm aciklik bir turlu gelmek bilmiyordu. Dedim kizim iste basladin hersey boyle gitmeyecekti. Ebe hanim geldi arada basimda oturdu eliyle oglumun basini dondurmeye calisti. Kanala inmiyordu hala yukardaydi. Sonra bir kere daha denedi artik alttan elle mudahale falan sinek viziltisi gibi geliyordu. Hani şu kaka yapacakmis hissi gelsin diye ugrastik durduk 4 saat. Kedi gibi one dogru comelme denedik nstye bagliyim tabi ama bu seferde kordon bebegin basina baski uyguluyor kalp atisi dusuyordu.Dedim iyiki evde yer falan silmemisim kanala insin diye.Neyse o pozisyondan vazgectik ben yine yatakta nstyle birlikte dualar okuyarak sancilarimi karsiliyordum ama hafiften sezeryan olma korkusunu da yasiyordum. Ebeye sordum sezeryana doner mi bu saatten sonra diye her dogum icin risk var dedi. Basladim aglamaya. Sancim yetmiyordu bebek makata baski yapmiyordu. Dur hersey olabilir moral bozma 1 e kadar vakit var dedi. Suni basladilar ufak ufak. Ardindan doktorum 12 bucuk gibi geldi dedi ebeye sen yemege git. Dedim nolur beni yalniz birakmayin. Allahim nolur mucizeni bana goster diyordum ikisi de basimda durdu ben cocuk gibi bi ebem bi doktorum oglumun kafasini kanala indirmeyi basardilar makata baski yapmasini sagladilar. Odadaydik saclarini goruyorum dediler hadi artik doguma gidiyoruz top sende simdi! Inanamiyordum artik saat 1 gibi dogumhaneye girdik esimde yanimdaydi cok motive etti beni Allah ondan da tum ekipten de razi olsun. 3 4 ikinmada ebemin de karnima biraz yuklenmesiyle oglum dunyaya geldi.Kanala girmemesi kafasini surekli cikarmasinin sebebi kordonunun boynuna dolanmasiymis ama ona ragmen cok şükür saglikliydi. Kucagima verdiler dedim “benim gibi mavi gozleri var” agliyordum birden bana bakti parmagimi sımsıkı yakaladi sicacikti ve aglamaya basladi.. yazarken bile gözyaşlarıma hakim olamiyorum. Tarifsiz, Allahin mucizevi bir lutfu kadinlara..umarim dileyen bekleyen her kadin yasasin bu duyguyu. Bugün aksam uzeri taburcu olup sag salim evimize geldik. Ikimizde yorgun ama saglikliyiz şükürler olsun.. Biraz uzun oldu kusura bakmayin. Hepinize iyi geceler hayirli dogumlar dilerim😊