Rmysnrrr Adetin düzenliyse yani hep 28 30 33 günde bir şeklinde vb sabit düzende oluyorsan öncelikle doktora git.
Bebek düşündüğünüzü söyle, genel bir kan ve hormonlarına baksınlar.Folikasit kullandırmaya başlarlar ama belki mesela demir seviyen (veya başka bir değerin) düşüktür ona da erkenden önlem alınır.
Kadında yumurta ortalama 24-36 saat, erkekte sperm 1-5 gün arası canlı kalır. Dolayısıyla denk getirmek mühim. Ovulasyon testleri bu konuda bir çok kadına faydalı olmuş.Aynı gebelik testi yapar gibi, adet bittikten sonra her gün aynı saatte testi yapıyorsun.Çift çizgi pembe kırmızı olduğunda yumurtlama zamanı veya yakın şeklinde kendini belli ediyor,o günlerde ilişki olmalı.
Lakin benim gibi küçük bir kesim var, ovulasyon testi bana 16. Gün diye gösterdi ama yumurtlama tarihim 22. Gün filanmış doktorda çıktı ortaya,bizim tesadüf oldu mesela.
Yumurtlamaya yakın vücutta değişiklikler olur,kendini dinle takip et.Mesela ben çok terlediğimi ve uyuduğumu farketmiştim.Kimisi kokuya hassaslaşır,akıntısı çoğalır vs...
Beslenmene dikkat et,biz bebek düşünmeye başladıktan sonra ben market ürünüydü çay kahve vs kestim nerdeyse.Hamileymiş gibi sağlıklı beslendim hatta soğan kürü yapmıştım içim temizlensin diye.
Bir de bir çok arkadaşımın fayda gördüğü bir kürü uyguladım.Bana söyleyenler 1-2 ayda hamile kaldığını yumurtlamalarının düzene girdiğini söylemişti.Şuan benle birlikte ayrıca 2 arkadaşım daha hamile.
Adetin 2. Günü başlanıyor, 10 gün devam ediliyor.Sabah ve akşam aç karna yemekten önce, 1 yemek kaşığı bal+üstüne çimdik çörekotu+üstüne çimdik toz tarçın yedim.
Rabbim gönlünüze göre versin, yuvanız kucağınız evlat kokusuyla sesiyle dolsun.