Tiko Hiç orucumu aksatmadim yilardir hamileligi geçerli sebep olarak gormuyorum ama dayanabilirmiyim bilmiyorum siz tutacakmisiniz
Nslhnkr Tiko ben kesinlikle tutmaya karsıyım. Çok uzun zaman aralığı günahtır yavrularımıza. Ya bişi olsa cok korkarım ama daha sonra tutulabilir. Günahı yok diye biliyorum hamilelikte
Dilekcnkn Tiko ben 12 haftalığım dün doktoruma sordum tavsiye etmiyorum bol bol su içmen lazım o yüzden ve bebeğin var karnında sonuçta tutma dedi
Misrax Tiko gebelikte oruc tutulmaz karnında bebek var farkında mısın bilmiyorum sen ac kalabilirsin ama bebek uzun süre ac kalamaz gelişimi iyi olmaz kilo vs ,.. dogum yapın emzirme doneminiz bitsin sonra tutarsınız sonucta keyfi ddgil bu bi bebiş var içinizde
Livanur22 Ben 3 aylığım tutmayacağım, lohusalıktan sonra tutulabilir, riske atmaya gerek yok gelişim geriliği olabir
Harikaa Buseninannesi_21 aynı fikirdeyim daha önce hep tuttum şükür ki 15 haftalığım tutmayı düşünüyorum ama başarısız olursam zorlamam tabi
Ayseeenurrr EniseeM çok yenisin. İlk üç ay tüm organları oluşup geliştiği için tutmamani tavsiye ederim. Bende senelerce hiç orucumu aksatmadim şükür. Ama bu sene tutamatacagim. Çünkü sürekli acıkıyorum dayanamam diye korkuyorum. Bide öyle iştahlı biride değilim ama hayırlısı 😍 sağlıkla gelsin bebekleriniz
Btl3407 Misrax tutulmaz!diye kim demiş ki hanım efendi.yazdiginiz metinden hiç de kendi fikriniz gibi anlaşılmıyor.tavsiye veya fikir gibi degil de sanki bi kaynağa dayalı gibi konuşuyorsunuz ama merak ettim? Cevremde tutanlar da çok oldu yarısını tutanlar da tutmayanlar da…hepsinin bebekleri de gayet sağlıklı dünyaya geldiler ve büyüyorlar
Asli1108_ Tiko 3 aylık olduk bız bende hep tuttum bu yıl tutamıcam bebegın beslenme ayına gırıyoruz onuda kendımı de besınsız bırakmak istemem. Daha sonra inşAllah telafı edılır. En azından yerine sonra tutabılıyorsun. 🙋🏻♀️
elifnurrrr Tiko ben ilk gebeliğim de 7 aylık hamileydim tuttum şimdi yine 7 aylık hamileyim tutmayı düşünüyorum
Syma-ma İlk üç ay tutulabilir hatta faydası bile varmış ama sonraki aylar için ben de tutulamaz diye düşünüyorum benim de 21 haftalık tutmicam.
seldaas Benim doktorum şöyle bir post paylaşmış. Fikir olsun✌🏻 Ben de kendisine sorup karar vereceğim
elifnurrrr Vaveyla23 zorlanmadım sahura kdar oturuyordum zaten sonra öğlene kadar uyuyordum kalkınca da ymeek ev iş el işi falan yapıyordum öyle geçiyoordu zmaan Allah sabrını veriyor bi şekilde
132025 Tiko din bile gebeyken tutmayı zorunlu tutmamış o yüzden geçerli sebep olarak görmüyorum demek biraz yanlış olur 3ayın üstüyse tutulmaması taraftarıyım ama öncesinde sıkıntı yoksa tutulabilir ben 9+5olcam ramazan başladığında ama yapabildiğim sadece sabah kahvaltısı öğleden sonra bulantım başlıyo özellikle akşam yemek falan hiç yiyemiyorum o yüzden tutamıcam malesef
milena11 132025 3 ay öncesi de çok riskli mağlesef. O dönemde de bebeğin tutunmaso ve organ taslaklarının oluşturan dönem beslenmenin en önemli olduğu zamam 🤷♀️
ecce_mommy Ben 13 haftaligim geçen kandilde bir gün tuttum hem alisayim diye ama aşırı zorlandım iftarda doğru düzgün yiyemeidm her yanım ağrıdı ondan sonra yeme düzenim değişti iştahım kapanti ve kilo verdim 3 kilo gün boyu aç kaldiktan sonra aksma ne yeteri kadar su icebildim ne yemek yiyebildim ben riske atmayacağım oruç tutamayinca bı kefaret odeniyomus onunla ilgili bilgisi olan var ?
132025 milena11 3ay öncesinde bebek bizim yediklerimizden beslenmiyo organlarıda yediklerimizle oluşmuyo eğer yemek yiyip yememiz etkili olsaydı ilk gebeliğimde 4ay yemek yiyemedim bide üstüne kustum bi çok kişide yaşıyo bunu ilk 3ay yiyip içememe gibi ben zaten kesin tutulmalıdır demedim herkesin kendi tercihi sonraki dönem daha sıkıntı sadece
Misrax Btl3407 tutlmaz adı ustunde gebesin bebegin ve annenin gün icerisindr düzenli beslenmesi gerekiyor alması gereken kaloriler var saglıksız ben demiyorum ki tutanın cocugu ölüyor vs gelişim geriligi olma ihtimali cok yüksek siz niye heycan yaptınız ? Sen tut banane