Tansumrdn27 Arkadaşlar 24 haftalık gebeyim şekerim çok düşüyor sizce gebelik şekerimi vardır? Gebelik şekerinde şeker düşüyor mu?
Esosun Tansumrdn27 gebelik şekerinde şeker yükselir. Sen düştüğünü hissediyor musun yoksa gerçekten ölçtürüp mü düştüğünü görüyosun
Taze_gebe Tansumrdn27 bende gebelik şekeri var açlığım iyi ancak tokluk değerlerim iki tanesi referans üstü yani gebelik şekerinde tüm değerleri beraber değerlendiriyor doktor 👍🏻
Tansumrdn27 Esosun aç karnına ölçtürmüştüm 75 çıktı hissediyorum düştüğünü elim ayağım titriyor ter basıyor bayılacak gibi oluyorum
Esosun Tansumrdn27 75 aşırı düşük değil ama biraz düşük. Benim de şekerden önce öyle çıkıyordu şimdi 90 😁
Esosun Tansumrdn27 açlık tokluk baktır hiç tatmin olmadın yükleme testi yaptır ben 2 kere yükleme yaptırdım bi zararı yok aklına takılıyorsa yaptır😊
Mervekaynak Tansumrdn27 aç karnına 75 gayet iyi söylediğiniz el ayak titremesi falan kansızlık da olabilir bı degerlerinize baktırın. Yani düzenli test yapılmadan acliktokluk bakılmadan şekerim var diyemeyiz… Açlık şekeri sınırı zaten 60ila 110 Arasında. Mesele şeker var demek için açlık şekerinizin 110 120den fazla gelmesi lazım tokluk şekeri için de sınırlar var tabiki
Tansumrdn27 Mervekaynak normal kandan alınan şeker ile gebelik şekeri ölçümleri aynımı mesela açlık 75 test yaptırdığımda da aynı çıkar mı ?
Taze_gebe Tansumrdn27 şeker testinde ztn içecekten önce aç karnına yani en az 10 saatlik açlık ile gidiyorsunuz sıradan açlık şekeri o içecekten sonra bakılan da tokluk oluyor
Taze_gebe Tansumrdn27 mesela kahvalti yapip bi saat icinde hemen tahlil verin tokluk sekeri oyle oluyor ama gebelik sekerinde icecegin gramina gore 30 dk-1saat-2 saat icindeki seker degeri de bakiliyor yabi biraz daha kapsamli oluyor