TunarinAnnesi naçizane tavsiyem ilgili bir doktor bulup bir de prolaktinin böyle dalgalanmasının düşmemesinin sebebini araştırmasını söyleyin. Maalesef bazen doktorlar düşük ihtimal verdikleri şeyler için araştırma yapmak istemiyor olabiliyorlar. Benim de prolaktinim yüksekken araştırmuştım düşmemesi halinde neler yapılmalı diye, şimdi tekrar baktım prolaktinin düşmemesi diye yazınca çıkan sayfada şöyle bir şey var:
"Prolaktin seviyesi çok yüksekse veya düşmüyorsa radyografik muayenelerle adenom varlığı araştırılmalıdır.
Hiç bir şikayeti olmayan, hipofiz adenomu ve çocuk arzusu olmayan hastaların tedavi edilmesi şart değildir. Bu durumda makroprolaktin yüksekliğine bakılabilir. Makroprolaktin prolaktinin farklı bir formudur. Biyolojik aktivitesi düşük olduğundan şikayetlere neden olmayabilir.
Tedavi gerektiğinde ilk seçenek ağızdan alınan tabletler şeklindedir. Büyük bir hipofiz tümörü varsa operasyon veya radyoterapi gerekebilir." yazıyordu.
Tabii ki doktorlar çok daha iyi biliyorlar ama bazen nedense araştırmak istemiyorlar. siz çocuk sahibi olmak istiyorsunuz ve prolaktin yüksekliği dalgalanması bunun önünde bir engel. İyi bir doktor bulup muayenenizi yaptırın belki çaresi daha çabuk bulunur, 1 yıl az bir süre değil çünkü.