Ebruyulalii27 Canım bende senin gibiydim Endişelenme sakın.Benimde değişik hücreler çıkmıştı,arayıp gelmemi söylediler.Cin 1 ve Hpv buguları çıktı.Kolposkopi ve biopsi önerdi doktorum.Tabi ben 2 doktora daha sordum.Onlarda aynı şeyi söyleyince kolposkopi ve biopsi oldum.Cin 1 çıksa bile bu hemen kansersin demek değil dediler.10-15 yıl sonra kansere çevirebilir ya da bağışıklığın bu hücreleri yok edebilir dediler Kolposkopide 2 yerde farklılık görünce biopsi aldılar.Çok şükür temiz çıktı.Kronik servisit yani rahim ağzı iltihabı varmış.Bu gebe kalmaya engel değilmiş.Sadece her sene düzenli smear yaptırmam mı söylediler.Hemen bozma moralini smear testi hayati önem taşıyan bir işlem.Her kadın düzenli olarak yaptırmalı.Bu test kanser hücresini seneler önce görmeye yarıyor.Daha kanser olmadan müdahale ediliyor Cın1 Cin 2 Cin 3 gibi tabirler varsa leep denilen işlemle rahim ağzından parça alınıyor o kadar canım.Bu çok ileri işlemler.Birebir aynı duyguyu yaşadığım için yazmak istedim.Korkma sakın.Kolposkopi ve biopsi önericek yüksek ihtimalle doktorun 🌸