DenizSayer Doktorlar bu konuda çok farklı konuşuyor maalesef… Ben de gebeliğim çok yeniyken öğrendim tsh değerimin yüksek olduğunu. Devlet hastanesindeki kadın doğum doktoru oluşabilecek olumsuzlukları anlattı ve bir an önce dahiliye uzmanına gitmemi söyledi. Sağ olsun o kadın doğum doktorunun yönlendirmesiyle ilaca hemen başlamış oldum. Gittiğim dahiliye doktoru da devlet hastanesi doktoruydu ve oldukça meşhurdu. Bana normalde değerimin çok yüksek olmadığını ancak gebelikte 2.50 ve 2.00 değerlerinin altında olmasını istediklerini söyledi. Bu nedenle direkt ilaca başlatıyorum diyip 25 mglık ilaca başlattı. Ve 15 gün içinde değerim 1.75e düştü. Bu süreçte İstanbul’daydım, bebek kesinleşince özel bir kliniğe gittim. Gittiğim doktor çok önerilen, muayene ücreti pahalı olan bir doktordu. Ona durumu anlattım. Ben olsam ilaca başlatmazdım, boşuna korkutuyorlar vs dedi. O zaman kafam o kadar çok karışmıştı ki acaba ilacı bıraksam mı diye🙄 o kontrolden sonra görev yerimize dönmemiz gerekiyordu, iyice arada kalmıştım yani. Birdoktor arkadaşıma sordum durumumu, dahiliyeye görünmeden kesme ilacını dedi ve devam ettim. Görev yerimizde dahiliye uzmanına göründüm değerim 1.41 çıktı. Doktor ilaca devam edeceksin dedi, hamile olmasan takip etmek gerekmez bu değeri ama gebelikte çok önemli dedi. Her ay gelip kan vereceksin takip edeceğiz dedi. Size şunu söylemek istiyorum, bu konuda sadece kadın doğum doktorlarının görüşüne bakıp hareket etmek yerine dahiliye uzmanına gitmekte fayda var. Biraz karışık bu tsh olayı maalesef🙄 hatta ben de kafam çok karıştığı için burada arkadaşlara sormuştum. İmkan varsa başka birdahiliye uzmanına da görünün derim.