Urasssss Evet gittim tansiyonum, 11 -5. Çıktı ilaç vermicem dedi tansiyonunu yakın takibe almami söyledi.bebis iyi ama yoğun gaz var sende ondan olmuş olabilir dedi.ama bugün çok şükür eski halime döndüm
Gizem957 Urasssss tansiyon u neden takibe almanı söyledi ki tansiyonun cıktı gı için mi. Baş agrın oluyormuş
Urasssss Gizem957 tansiyonum bu haftaya kadar her ölçümde 9 du düşük seyrediyordu birden 14 vs bu rakamlara çıkması normal değilmiş, eğer devam ederse inis çıkış veya yukselis gelmemi söyledi ilaca başlatacağını soyledi
Elif0661 Urasssss preeklamsi olabilir tansiyonlarinizi takip edin sürekli 13 bile yeterli gebelik zehirlenmesi yaşamanız için. Yediklerinizi tuzsuz sekersiz ekmek vs tuketmeyin.
Urasssss Elif0661 preeklamsi o kadar kolay değil dedi doktor, belirtilerin eşliğinde kusma miğde bulantisi veya baş donmeei bunlardan biri mutlaka eşlik eder dedi
Urasssss Gizem957 inan neye göre iyi dedi ben anlamadım zaten, doktor tansiyondan çok enfeksiyonu önemsiyor eger zaten cuma günune izin aldık rizeye gidicez bakalim
Gizem957 Urasssss Allah hepimizin yardımcısı olsun canım Allah korktugumız yere ugratmasın insallah sag salim kucağımıza alırız bebeklerimizi
Ikincibebis Urasssss cok geçmiş olsun sevindim insallah cok daha iyi olursun rabbim yardımcın olsun bi kere 14 çıkması tansiyonun var anlamına gelmediği icin bugun de düşük ölçtüğü icin başlamamıştır doktoruna güven yazılan herşeyi de kafana kesinlikle takma gebelik zehirlenmesi bu kadar basit mi arkadaşlar ya tansiyonu çıkan her kişiye gebelik zehirlenmesi olabilir diye neden can sıkıyorsunuz anlamış degilim cok sinirleniyorum gerçekten ya burada kadın paylaştıklarını ve yazdıklarını okumadan neyine göre iyice göz korkutup zehirlenmissindir zehirlenmedir diye yorumluyorsunuz zehirlenme o kadar basit olsa ohooo tansiyon hastası olan her gebe çocuğunu düşürür emin olun 13 tansiyondan nasil gebelik zehirlenmesi oluyor anliyamiyorum neye gore yorumladiginizi aranızda belki gebelik zehirlenmesi geçirmiş olabilirsiniz korktugunuzdan uyarıyor olabilirsiniz ama acaba kaça cikti da zehirlenme oldu onu bilmiyorsunuz bu şekilde de yorumlar yaparak üzüyorsunuz kadın tansiyon hakkında bilgisi olmadığını ama doktora gittiğini gideceğini yazmis sorumsuz olsa uyarın tamam ama zaten tansiyonu yuksek yorumlariniza da kafasini takip daha da yükselebilir bunu da düşünüp oyle yorumlayın lütfen ben 14 haftalıkken holter takıldı bilmeyenler icin holter tansiyon aleti takıyorlar bi gün boyunca gece yarim saatte bi gündüz 15 dk da bi tansiyon ölçüyor değerlerimde en düşük tansiyonum 12 ye 9 du ve 14 e 10 dan yukarı 7 8 tane değer cikti ve tansiyon ilaci yazmadı bile kardiyolog.. suanda 19 haftaligim tansiyonlarım 13 e 9 bazen 14 e 10 boyle yani ama bide ilk haftalar ilerleyen aylarda daha yükselecek yükselince başlayacak doktor ilaca sadece kan sulandırıcı igne kullanıyorum suanda kafanızdan yorumlayıp insanların canini sıkmayın tansiyonun bu kadar önemli olduğunu biliyorsanız hepiniz bi taraftan gebelik zehirlenmesidir demeyin valla sinirim bozuldu ya
Urasssss Gizem957 aminn aminn 🙏öyle zor ki şu süreç, 9 ay gün gün emek doğum sonrası desen tam bı fedakarlık Rabbimden tek duam acılarını göstermesin kimsenin kucağını boş birakmasin amin
Elif0661 Urasssss ben gecirdim preeklamsi tek belirtec tansiyondu ve vucutta ödem . Tansiyonlarim once 13 14 çıktı. Bir hafta icinde 18 leri buldu . Allah korusun Rabbim bidaha yasatmasin kimseyede yasatmasin 🤲saglikla alalim.kucaklarimiza bebeklerimizi
Gizem957 Urasssss Aminn canım bu mübarek günlerde Allah bebeklerimizi saglıklı bisekilde kucağımıza almamızı nasip etsin
Prenseslerannesi34 Urasssss ense baş basustu ağrısı tansiyon ağrısı olabiliyor genelde benim ilk gebelikte vardı bundada başladı bunda daha erken başladı malesef ilki 28 haftada bu 23-24 haftada başladı çok şükür ki 14/9 un üstüne çıkmıyor şimdilik. İlaç kullanıyorum şuan günde 2 tane ilk doğumu da tansiyondan 37 haftada sezeryan oldum çok sıkıntılı bir surecti hep hastanelerdeydim şükür ki preeklampsi gelişmedi. Şuan aspirin ve tansiyon ilacı kullanıyorum bakalım inşallah 35 lere ulaşırız yine. Tansiyonun var mı yokmu anlamanın tek yolu düzenli ölçüm 1 hafta boyunca hergun ölçmek gerekiyor belli aralıklarla not alıp doktora gösteriyorsun ona göre karar veriliyor. 14/9 ve üstü tansiyon sayılıyor 16/10 üstü çok tehlikeli sayılıyor bilgginiz olsun şüpheniz varsa takip yapın mutlaka çünkü tansiyon ciiddi bir sorun
Urasssss Ikincibebis çok teşekkür ederim ince dusuncenize, herkes elinden gelen ne işe yaşadıklarına göre tecrubelerini paylaştılar sanırım canım bozma sinirlerini🤗
Gizem957 Ikincibebis çok haklısın bende de tansiyon sorunu var bana da doktor ilaç başlamadı henüz ama benim de doktor da en düşük 13 8 cıkıyo doktor iyi. Diyo normal diyo ben söylediğiniz herseye katılıyorum sadece ileryelen haftalar da illa artıyor dediniz ya onu anlamadım 😔
Merveysel15 Urasssss benimde dediginiz belirtiler oldu birden bire başladı sürekli düşük olan tansiyonum bu belirtilerin başlaması ile 140/90 ulaştı doktorumla iletişime geçtim hemen gel muayeneye ultrasonla bebeğin iyi mi diye bakalım dedi gittik çok şükür iyiydi daha sonra 1 hafta düzenli sabah akşam ölçüm yaptım doktorun belirlediği sınırda tansiyon olunca doktoruma haber verdim ilaç başlattı şuan tansiyon ilacı kullanıyorum düzenli gidiyor. Sizde ihmal etmeyin tansiyonun yüksek olması düşük olmasından daha sıkıntılı oluyor.
Urasssss Merveysel15 aynen canim bı hafta kontol edip not tutup acil bı durum olmazsa bir hafta sonra gidicem, doktorda aynı şeyi söyledi düşük olması daha iyi dedi