MomMomMom377 Seda_ozdemir kaşıntınız felan var mı ? Kaç haftalıksınız? belki gebelik kolestazından şüphelendi ancak çok yüksek değil aslnda değeriniz. Bazen multivitaminler de yapıyor. Dahiliyeye gidin tabi kontrol altında olsun ama çok evham yapmayın inşallah bir şey çıkmaz 😌
SU1234 Seda_ozdemir canım benim de aynıydı bi kaç defa tahlil verdim 44 48 arası çıktı hep sonra ultrasona girdim meğer safra kesemde taş varmış 15mm büyüklüğünde ondan dolayıymış böyle bi durum olabilir
Seda_ozdemir MomMomMom377 kaşıntım hic yok 6+4 üm suan acaba ne.olur ne olmaz die mi git dedi insaallah bisey cikmaz yaa
MomMomMom377 Seda_ozdemir evet kilo alımına bağlı gebelikle ilişksiiz de olabilir . İçtiğimiz bitki çayları bile yükseltebiliyor. kolestaz için erken haftadasınz zaten . Muhtemelen ne olur ne olmaz diyedir. Siz gene de ihmal etmeyin isterseniz. Muhtemelen sadece kan takibi yapılır 1-2 kez.
Seda_ozdemir MomMomMom377 cok tesekkur ederimm hic olmazsa icim rahatladi bi evhama kapılmıştım sagolun
MomMomMom377 Gizem957 karaciğer fonksiyon testi olarak geçiyor . Karaciğer ve safra kesesi ilgili bir şeyler ters gittiğinde yükselebiliyor. Hepatitte , kolestazda 5-10 kat artar. 200 hatta 1000 lerin üstüne çıkar.
MomMomMom377 Gizem957 rutin alınan kanlar içinde onlar genelde hep bir mor bir sarı tüp alıyorlar ya sarı tüp içinde rutin ast alt üre kreatin vs bakılır