Asyadilan1 Canım benim oğlumda bıraktığında 18-19 aylık civarı idi. Gün içinde kullanıyorsa birden bırakmak yerine yavaş yavaş sınır koyarak bıraktırabilirsin. Eğer birden dazla emziği varsa son bir tane kalana kadar diğerlerini ortadan kaybedin, bir daha görmesin ve aklına gelmesin 😊 Bırakma dönemde ben oğlumla açıkçası daha çok vakit geçirmiştim. Son bir tane kaldığında ise sürekli oyunlar, etkinlikler yapıyorduk. Biraz konuşmaya zorluyordum sürekli muhabbet etmeye çalışıyordum ve sürekli tatlı tatlı söylüyordum ‘artık bunu bırakmamız lazım canım oğlum, hem çok kötü kokmaya başladı (temizlik olayını bırakmıştım, kötü koku oğlumu da rahatsız ettikçe tiksinmeye başlamıştı), atalım bunu sifonu da çekelim ama sen tamam dersen’ diye diye üzerine gitmeden bilinçaltına işlemeye başladım. Çok şükür iki hafta sonra tamam atalım hadi dedi, ‘ama üzülmek ce ağlamak yok, çünkü artık başka emziğimiz yok ve alamayız, anlaştık mı’ diye son kez konuşup klozete attık, sifonu da kendisi çekmişti. Biraz uzun oldu ama emziklere ayrı bir düşkünlükleri oluyor çocukların; sabır ve zorlamamak, kızmamak ve diğer çocuklarla kıyaslamamak gerek 🤗