Zhra_cil Kızlar şeker yüklemesi kaçıncı haftada yapılıyor ve nasıl yapılıyor yaptıranlar bilgi verebilir mi 🥰
Betll_72 Zhra_cil şekere düşkunsen emin o yediğin şeyler daha kimyasal şeyler içeriyor haberin olsun konu sağlık olunca kulaktan dolma bilgiye asla inanma doktor dediyse yao 2 annemde şeker hastası ve yaptırdım elmalı maden suyu gibi ve gün.boyu çok iyiydim tabi bünyeden bünyeye değişir asla değişik bisey hissetmedim
noktaninannesi Haftamda bebeğin kilosu önden gittiği için yaptırtmak istedi doktor ama bence kesinlikle yapılmalı. Tatlıyla aram olmadığı halde bir tık yüksek çıktı. Bana 75 mg yükleme yapıldı. Önce açlığa bakıyorlar. 1 saat sonra sıvıyı içtim 1 saat sonra ilkini ölçtü sonra bir saat aradan sonra bir daha ölçtü
Zhra_cil noktaninannesi Ya cok fazla sey duydum benim sekerle aram asırı iyi sürekli tüketirim . O doktorun verdikleri sey kimyasal dıolar. Hamilelikten sonra diyabet oluyormuş çoğu kişi yani böyle söyler duydum ne kadar doğru bilemem
ug_fa-3diplomalianne Zhra_cil öncelikle bir tıpçı olarak lütfen bu safsatalara inanma diyorum kendi uydurdukları şeylerle insanların akıllarını karıştırıyolar gebelik şekeri diye bişey var kimisinde doğumdan sonra kalıcı oluyo ve o kalıcı olanlar kalkıp bizlere iftira atıyo yok şeker yükleme testinden sonra oldu vay arkadaş yazık ya vallahi. İnanma canım yapılması gereken ve hiç bi zararı olmayan bi test alt tarafı şekerli su içiyosun öyle düşün.
Mumyy Zhra_cil hayır ne kimyasalı suyun içerisine belli oranda şeker atıyorlar yani çaya şeker arıyorsanız gün içinde belki daha çok şeker tuketiyorsunuzdur
noktaninannesi Zhra_cil ama o zaman öyle olsa bizi uyarırlar ki yani bunu bizim tercihimize bırakırlar özellikle hamileyken neden böyle bir şey yapsınlar ki ki gebelik şekeri doğumdan sonra kendi kendine geçiyormuş ben böyle düşünmüyorum açıkcası ve iyi ki yaptırmışım bu hafta bir diyetisyenle görüşeceğim
gulsahgul26 Mumyy bende testi yaptıracağımda doktorum aç gel dedi öncesnde su içmek testi etkiler mi acaba çok susuyorum da bide idrar testi vericem gitmişken su içip gitsem daha iyi olur diye düşündüm
noktaninannesi Anne-m ben 185₺ yaptırdım ama benim idrar tahlillerim falan da vardı içeceği hastaneden verdiler
Mumyy gulsahgul26 bana oruçluymussun gibi düşün demişti su bile içmedim testleri arka arkaya yaptırırken de içmemem söylendi siz de içmeyin bence
Raymalifalitiko gulsahgul26 bana gece 12 den sonra yeyip içmek yok oruc gibi olacaksın su bile içme dedi hatta sabah yükleme yapıldıktan 2 saat sonra da yeyip içmek yasak son kani verene kadar açlık susuzluk devam
escmrk Betll_72 bugün gittim tetanoz aşısı için kan verdim. Şeker yükleme testinide hastanede kalabalıkta yaptırma burda yaparız dedi hemşire
Leylackrby Şeker yükleme testinde içirilen 50miligram içecekle yiyeceğiniz iki dilim baklavadaki şeker oranı aynı , iki dilim baklava yiyipte şekeri olanı daha duymadım valla yapılması gereken bir test