Nilayck sudamlasi merak ettim eşinizle sizde varsa bebeğinizin direk anemi olma olasılığı yüksek oluyor dimi
sudamlasi Nilayck evet %25 ağır hasta %75 sağlıklı olma ihtimali var amniyosentez yaptırcaz ayın 28 inde. Aslında genetik tüp bebek yaptırıyoduk tedavinin ortasında hamile kaldım
Nilayck sudamlasi inşallah korkuğunuz gibi olmaz sağlıklı bi evlat alırsınız kucağınza. Bende taşıyıcıyım ama bi tık dha fazlası kan aldığım durumlar oluyo
sudamlasi Nilayck amin hasta olsa da tedavisi var çok şükür ki yani aldırma gibi bir durumumuz olmıcak. Hamileyken bebeğe de kan yetiştirmeye çalışınca bu sefer değerlerimiz iyice düşüyo beslenme şeklimiz çokk önemli bu dönemde zaten hayat boyu hep kan değerimiz biraz düşük olucak.
Hayal-umut Bende var eşim de yok ama 7 haftalik hamileyim ne gibi sknti lar olabilir şuan kan değeri 9 yada 10 ila arasında
sudamlasi Hayal-umut halsizlik olur baş dönmen olur sinirlilik hali olur nefes nefese kalırsın iki adım atsan. Başka sıkıntı olmuyo yani bolca uyumamız lazım bizlerin gün içinde çok yorgun düşüyoruz.
Sinmn Hayal-umut ben de talasemi taşıyıcısıyım.. eşimde yok.. ikinci gebeliğim şuan 33. Haftadayım.. benim de kan değerim hep 9 civarında.. kan ilaçlarımı ihmal etmemem gerekiyor, hatta şuan günde iki defa içiyorum.. ekstra bişiye ihtiyaç duymuyorum..
Sinmn Hayal-umut haftanız erken diye henüz vermemiştir belki.. peki folik asit filan? Mesela ben hamile olmadığım dönemlerde de folik asit kullanıyorum.. ilk hamileliğimde 6 aya kadar da kullandım, şuan içtiğim kan ilacının içinde de var..
sudamlasi Nilayck ama yemen lazım sadece ilaç yeterli olmuyo kırmızı biber i salatanın içine katıp tüketebilirsin mesela