Taze-Anne28 Kızlar hastane çantamın hazırlıklarındayım göğüs kalkanı almıştım onu da koyucam ama öncesinde bi güzel sterilize etmek istiyorum nasıl yapabilirim. Plastik bir ürün, biberon hesabı düşünebilirsiniz siz bu işlemleri nasıl yaptınız
SeymaK Taze-Anne28 biberon göğüs kalkanı emzik burun aspiratörü göğüs pompası tırnak makası bile hepsini biberon ve emzik deterjanıyla yıkadım duraladım önce tozu kiri gitsin diye sonra da kaynayan suya iki üçlü halde atıp 5er dakika beklettim aldım temiz bi havlu üstünde kurumaya bıraktım güzelce dezenfekte oldu en iyisi böyle bence tavsiyem kaynayan suya atarken ve içinden alırken maşa kullanın maşayı da ben en başta suda beklettim ucu da dezenfekte olsun öyle diğer malzemelere süreyim diye
Beyzan hanibazen hayır onlar emziği bile sterilize etmez sadece artıkları uzaklaştırır. Nasıl ki normal bulaşık deterjanı ile yıkanan tabak temiz ama steril değildir bu da o şekilde en güzeli 5 dk kaynatmak ben emzikleri hep o şekilde yaptım. Sirkeli suya gerek yok bence zaten mikroplari öldürüyor kaynama.sirkede azicik bile koku kalsa sorun olabilir bence.
Sadu44 Önce temizleyici bir ürün( deterjan vs ne kullanıyorsanız) sonrada bes dk civarı kaynatmak yeterli temizce kurutup kullanabilirsiniz