tugbakadir Hayırlı akşamlar kızlar insülini her akşam saat dokuzda vurulmam gerekiyor fakat bu akşam yemeğim biraz geç bir saate sarktı, yemekten hemen sonra vurulsam sorun olur mu? veya yarım saat bir saat sarkmalar sorun olur mu?
minnakveben tugbakadir bu konuya bilgim yok ama size bisey sormak istiyorum insülin tedavisi nasıl oluyo acaba bendede gebelik sekeri var doktor suan gerek yok dedi ama ilerleyen zamanlarda olabilir dedi merak ediyorum bu süreci
anneadayi33 tugbakadir 12 saatte bir yapmanız gerekiyor sabah 10 da yaptıysanız akşamda 10 da yapmanız gerekmekte
Ebrugkhn tugbakadir günde kaç kez insülin vuruyorsunuz bilmiyorum ama ben sadece akşamları vuruyorum. Yemeğim sarkarsa ki sarkıyor şekerimi ölçmeden insülini vurmuyorum. Şekerimi ölçtükten sonra vuruyorum. Doktora sormuştum bazen saatler kayıyor diye sorun olmaz demişti.
tugbakadir minnakveben her gün ölçüm yapıyorsan eğer canım onun değerlerine göre dr un ihtiyaç duyup verebilir. Benim şuan için sadece akşamları vuruluyorum günlük insülini düzenleyenmiş. Eğer ihtiyaç duyulursa her yemekten önceye düşürülebilirmiş. 32 haftalık oldum bu arada siz kaç haftalıksınız
tugbakadir Ebrugkhn yaa öyle mi çook teşekkür ederim benim de aralarda sarkmalar oluyor korkuyorum yemekten bir saat sonra şekerimi ölçüp hemen insülin vurulacağım ben de.
tugbakadir minnakveben allah yardımcın olsun canım eğer diyet listene uyarsan insüline gerek kalmayacak inşAllah 🤲🏻 Zaman çabuk geçer stres yapmamaya çalış
tugbakadir anneadayi33 ona dikkat ediyorum ama bu hafta sonu böyle sarkmalar oldu elimde olmayan sebeplerden
anneadayi33 tugbakadir sürekli olmazsa sorun olmaz bence kayınvalidem insülin kullanıyor saati geçtiğinde sarsıyor onun için dedim geçmiş olsun 😉