Sumbul 33 hafta 4 günlük hamileyim 10 gün önce çalışabilir raporu almak için gitmiştim doktoruma. Ankarada özel bir hastanede Doğum paketi almıştım. Bugün nst ye girerim diye düşünüyordum ama doktor 2 hafta sonra gel dedi. Normalde bebeğim 2,5 hafta önden gidiyor. 9 gün önce kilosu 2400 iken, bugün ölçtü ve 2510 çıktı. Yapılı toplu bir bebek dedi. 9-10 gün önce bana meyveyi çok çok az tüketmemi ve tatlı hamurişi filan uzak durmamı söylemişti. Bebek 4 kg olursa sezeryan olursun dedi. Bebeğim şuan normal Doğum pozisyonunda, sağ kasığım da ağrı var. Ve bebeğim çok hareketli, gün içerisinde çok hıçkırıyor. Erken doğacakmış gibi hissediyorum. Bana doktorun söylediği, normal doğumda altta dikişin oluyor, idrar sırasında intihap kapma olasılığın da var, sezeryan korkulacak bişey değil, ama herkes bi normal Doğum hevesinde deyince doktorun sezeryan yapmak istediğini anladım. Ben normal istiyorum, içimdeki herşeyi normal yoldan çıkararak o rahatlama hissini istiyorum. Normalde doktorlar anneleri ikna etmeye çalışır normal Doğum için ama doktorum. Sezeryan yanlısı gibi hissettim. Bebek 4000 kg ve üstünde ise sağlık bakanlığının kuralı var sezeryan olacak şeklinde dedi, öyle mi acaba ? Bu arada ilk gebeliğim. Ama doktor bana çıkarken şunu da dedi, son haftalarda illa çok kilo alacak diye bir kural Yok, belki 3500 şerde seyreder dedi.. bilemedim, aksilik olmazsa inşallah normal Doğum olsun istiyorum ama ultrason cihazları da kiloları yanlış ölçebiliyor sonuçta. Ben daha nst ye de hiç girmedim. Normal de alması gerekiyordu ama özel olunca, kontrol sırasında nst yi gerekli görmeyip, Muane den düşürmek için 2 haftaya nst ye gir dedi 😞
Ayselcnt nstye almaması ile ilgili bişey diyemem bende 35. haftada girdim ilk kez ve başkada hiç girmedim.. 37. haftam bitmek üzere.. Ama benim doktorumda sürekli bebeğin iri 4 kilo olursa doğuramazsın diyor.. bu nedenle devlet hastanesine geldim ve doğumumu burada yapacağım.. Burda tıbbi bir gereklilik olmadığı sürece sezeryan yapmıyorlar..
Sumbul Ayselcnt bende bugün devlet hastanesinden randevu aldım. Hem oradaki ultrason cihazıyla kilo ölçtürmek istedim hem de farklı bi doktorun bakıl açısını görmek istedim