Lithops Hemsireanne1 ben de sakatat ve şarküteri yemiyorum ama doktorum ete dokunabilirsin öyle bir şey yok dedi o sebeple dedim. Benim bildiğim çiğ etten bir toksoplazma bulaşır da şimdi o yüzden onu telaffuz ettim ama. Annem ete dokunma dediği için özellikle doktoruma sormuştum. Kullanıcı adınız da hemşireanne olduğu için özellikle size yazdım. Yani bu tartışmalı bir konu mu doktordan doktora görüş değişir mi?
Semy Eymenbby4 mecbur bişeylere dokunuyoruz ama napalım dikkat edicez mecbur bakalım hayırlısı inşallah
escmrk Semy bende sadece ciğer diye biliyorum ama ben yıkayıp doğruyorum uyuz eoldum ellerimi sabunlayıp duruyorum ama 😂
Semy escmrk kırmızı ete dokundum dediğimde aslında kemikli kısmıydı ilikleri güzelce kaynatmak istemiştim o kemiği alıp içine atmıştım onu saymıyorum yoluma kfam rahat ve temkinli bi şekilde devam ediyorum artık napim yoksa benim kafa gidecek 😂
Semy kucuktosbik27 evet bu tosoplazma olayını biliyorum. Okumuştum. Dediğim gibi ben tamamen lekelenme ve dogum izine takılmıştım kedilerle falan hiç temasım olmaz sakat at hiç tüketmedim hayatımda etlerde artık eldivenle temas olacak bakalım hayırlısı
kucuktosbik27 Semy bu enfeksiyon eğer erken dönemde bebeğe geçerse kalıcı lekelenme oluşuyor cildinde daha kötü etkileride oluyor da en sık karşılaşılan bu sanırım ama bu enfeksiyonu her dokunmada yaşamıyoruz tabi dikkat etmek lazım genede☺️
Lithops Hemsireanne1 bir de toksoplazma çiğ et yemekten bulaşır doktorumun dediğine göre. Bir de kedi köpek dışkısından.
Hemsireanne1 Lithops çiğ et neden yiyelim ki iyi pişirmek lazım etleri diye biliyoruz zaten hamilelikle ilgisi yok zaten etler iyi pişirilmeli ☺️ Çiğ etle temas edersek e.coli bulaşabilir başka bakterilerde bulaşabilir ağzımdan toksoplazma çıkmadı ben başka bakteriler diyorum ısrarla doktorum toksoplazma çiğ ete dokununca geçmez diyorsunuz doktorunuz doğru söylemiş zaten geçer demiyorum zaten toksoplazma tehlikesi yok sadece ☺️ Enfeksiyon riski demişim ben yazımda enfeksiyon riski çok geniş bi kavram 🙄
Lithops Hemsireanne1 hayır ben siz dediniz demedim yanlış anlıyorsunuz. Ben bir tek toksoplazmayı biliyordum. Ecolinin çiğ etten geçtiğini bilmiyordum sizden öğrendim ❤️ doktoruma çiğ ete dokunmakta bir sakınca var mı dedim. Doktorum dokunabilirsin hurafe öyle şeyler dedi. Yani bu doktordan doktora değişebilecek şüpheli bir konu mudur diye merakımdan hemşire olduğunuzu düşündüğüm için de bilgilenmek için sordum. çiğ et yeme kısmına gelirsek. Ben eti az pişmiş yerdim mesela gebelik öncesi. Sonra pastırma kuru et yiyoruz yine gebelik öncesi. Çiğköfte diye bir gerçeğimiz var. ❤️
Lithops Hemsireanne1 tam açıklayamamışım derdimi. Tekrar anlatayım yanlış anlaşılıyorum. ben toksoplazmayı telaffuz ettim. Siz değil. Sizi bununla itham etmedim. ben sonuçta bu konularda bilgili değilim. Sağlıkçı değilim sıradan bir vatandaşım. Benim çiğ etten bulaşabileceğini düşündüğüm enfeksiyon toksoplazma idi ondan onu telaffuz ettim. Bu arada toksoplazma çiğ etten bulaşır o ayrı mesele de ecoli de bulaşırmış sizden öğrendim. ama benim doktorum herhangi bir zararlının enfeksiyonun parazitin bakterinin dokunarak bulaşmasının mümkün olmadığını söyledi. mesela brucella var çiğ sütten bulaşır diye biliyorum. Belki o da etten de bulaşıyordur. Yani bakteri isimlerine takılmayalım. Bilmediğimden. Cahilliğimden bu kısım. 🙏🏻
Lithops Hemsireanne1 http://www.gazetevatan.com/hamilelikte-dogru-bilinen-10-hurafe-667902-makaron/ http://www.pudra.com/anne-cocuk/hamilelik/hamilelikte-dogru-bilinen-10-yanlis-27242-10.htm yani google dan bilimsel araştırma yapılmaz ben yine de bunları değil doktorları ve sizleri ref alırım. O yüzden size sordum. Benim doktorum sorun yok dediiği için şüpheye düştüğüm için
Buketkucuk Semy çilek için duymuştum aynısını başına gelenler olduğu için dikkat ediyorum hatta duyduktan sonra çilek yemeyi bıraktım ama eti duymamıştım
Semy kucuktosbik27 aslında bilimsel açıklaması bu yönde demek ki 🌸 valla et bile değildi ilikli kemikti vitamin olsun diye haşlama yapmıştım ama artık baya dikkat edeceğim
kucuktosbik27 Semy ya bu konuda doktor uyarır zaten bende herşeyi kendim yapıyorum çokta dikkat etmedim açıkçası elinde yara vs yoksa bunun sadece ete dokunarak bulaşma durumuda yok ama hayvan fışkısına dikkat etmek gerekiyor ev de bakılanlar zaten veteriner muaynelerini oluyor daha çok dışardaki hayvandan korunmak gerekiyor ilk 3 ay diye biliyorum
Ervan Semy Allah’ın yarattığına bizim birşeye dokunmamizla farklı birşey olmaz. Allahin yarattiginin beni, lekesini, herşeyiyle Allah’ımızın elinde. İnanmayın arkadaşlar mantıklı olun ❤️