Eylulunannesiii Kızlar bebeklere evde yoğurt mayalayin derken hamilelere neden pastörize süt ürünleri yoğurt tüketin diyorlar varmı bu kafayı anlayan🤭🤭
Prenseslerannesi34 Eylulunannesiii Market yoğurdunun sütünü asla faydası olduğuna inanmıyorum günlük sütle yapılan yoğurt neyse ama market yoğurdu beş para etmez ev yoğurdu yiyenler bilir o marketteki yoğurt bile değil tuhaf bişi gibi geliyor bana artık her yediğimde midem bulanıyor ev yoğurdu kendim yapıp yiyorum valla mis gibi
paradiseeeeee Prenseslerannesi34 market yoğurdu yenir mi be iyyy kimbilir içinde neler var ne ayran ke yoğurt yemek dışarda evde misler gibi kendim yapıyorum saglıklı oh
Eylulunannesiii Prenseslerannesi34 bencede market yoğurdunum hiç faydası olduğunu düşünmüyorum keza peyniride öyle ama peyniri yapma imkanımız yok maalesef
Fatosbartu Rumeysaaa38 kaynatmakta sıkıntı yok ki önemli olan kaynattiktan sonra soğuma asamasi kendiliginden sogurken bakteri üretiyor.
Annecik_ Eylulunannesiii ben pastorize kullanıyorum günlük mayalamak çok zor ama sık mayaladım 2 günde 1 gibi 3 günde 1 gibi doktorumuz da pastorize günlük süt daha iyi olur demişti
Fatosbartu Eylulunannesiii toksoplazma ve bunun gibi parazitlerden korunmak için pastörize süt ürünleri tavsiye ediliyor
momtobe8 Fatosbartu çocuklarada pastörize sütten mayalanıyor zaten. Ama yoğurdun hazırı pek faydalı olmuyor.
momtobe8 Eylulunannesiii aslında zaten hamile değilsenizde hazır yoğurt yememk lazım. Gerçekten faydasından çok zararı var. Ben yıllardır mayalarım. Çok nadir acil ihtiyaç olup evdede bittiyse almışlığım vardır. Şimdi kızımı kreşe yollayacağım orda bile soruyorum hazır mı mayalıyor musunuz diye.
Annecik_ Haa bir de kavanoza mayalıyorum ağzını sımsıkı kapatınca misler gibi oluyor seneler oldu market yoğurdu yemedim bazen bazı yerlerde yiyorum hiç aynı tad değil
Fatosbartu Fatosbartu ben toksoplazma geçirdiğim için ev yoğurdu peyniri ve dışarıdan alınan süt yasaktı. hamilelikte bebege daha cok zarar veriyor. Tercih meselesi herkesin kendi kararı tabi ki. Rabbim kimseye yasatmasin
Beyzan Eylulunannesiii ne yoğurdu hem bebeğime hem kendime pastörize sütten yapıyorum çünkü yakınlarda köy yok gidip alacağım süt satan sütçü ise arabanın arkasında bidonlards satıyor ne soğuk zincir ve stril kaplar ondan almam asla. İşte bu nedenle gebelikte pastörize süt öneriliyor.
damlaaltinay Fatosbartu geçirmediğin için mi ? Bende geçirmedim toksoplazma 7 aylığız bi sıkıntı yaşamadık 🤔
damlaaltinay Eylulunannesiii ben hep ev yoğurdu yiyordum annem sütü kaynatıyor, sonra mayalıyor afiyetle yiyorum 😇
Fatosbartu damlaaltinay ilk gebeligimde geçirdim cok zor bi hamilelik geçirdim ben 9 ay riski vardı erken doğum yaptım ilaçlar iğneler cok stresliydi. O sebepten bu hamileligimde doktor birçok şeyi yasakladı
damlaaltinay Fatosbartu kıyamam kuzum sana nasıl anladın geçirdiğini ? Ben geçirmemişim ilk 2 aylıkken sonuçlarda çıktı 🤷♀️ Bağışıklığım yok yani. 7 aylık olduk şimdi. Ultrasonda herhangi bir şey yok. Evimde iki kedi var. Doktoruma söyledim korktuğumu korkma ilk üç ay tehlikeli dedi 🤦♀️
Fatosbartu damlaaltinay sagol canim ben anlamadım kan sonuclarinda çıkmıştı sadece kediden bulasmiyor bi cok şeyden bulaşabilir. Sen şanslısın baya inşaallah gecirmezsin çok dikkatli ol kedi pisliğini sen temizlememeye calis Rabbim saglikla bebeklerimize kavuştursun
damlaaltinay Kayasbht kuzucum parazit iyi yıkanmamış çiğ sebze ya da iyi pişmemiş et ya da aşısız kedi dışkısından bulaşıyor
Eylulunannesiii Bende evde yapıyorum markettekiler eksimiyor bile benimde migdem almıyor mandıra da toplanan sütleri görmüştüm pelte gibi olmuştu hiç faydalı olduğunu düşünmüyorum