Herkese selam kızlar. 3 günlük tazecik bir anne olarak doğum hikayemi yazmak istedim.9 ay boyunca rahat bi hamilelik geçirdim ama son haftalarda zorlanmaya başlamıştım. 40. Haftayı doldurmamıza rağmen en ufak bir doğum belirtisi bile yoktu. Doktorum planlı bir şekilde normal doğum yaptırmak için 1 nisan tarihini verdi. 31 Mart çarşamba sabahı saat 5 te kasıklarıma sancı girmeye başladı ben ilk başta gaz sancısı sandım. Sancıyla beraber bebeğim kendini tek bir yerde toplamaya başladı ve sancı sıklığı 10 dakikada birdi. Takip ettim 5 dakikada bire düşünce doktoruma haber verdim ve hastaneye geçmemi söyledi. Öncesinde duşumu aldım kahvaltımı yaptım sancılar çok zorlamıyordu. Hastaneye 9 buçukta yatışım yapıldı 3 cm açıklığım varmış sancıları desteklemek için rahim ağzına fitil takıldı ve ekstradan az miktarda suni sancıya başlandı. 3 saat sancıları iyi karşıladım yürüdüm. Sonra suyum patlatıldı ve sancılar daha sık gelmeye başladı.6 cm açıklıkta da kendi isteğimle epidural taktırdım. İlk doz yeterli gelmedi bana 2. Yi istedim ve sancılar bi anda gitti🥰🥰 10 dakika sonra ebe muayene geldi ve doğuruyorsun dedi ben şooook tam açıklık olmuş ama hiçbirşey hissetmiyorum inanmam için eldiven taktırıp bebeğimin kafasını ellettiler şaka gibi dokunuyordum resmen❤️Apar topar çatala aldılar doktoruma haber verdiler ayaklarım uyuşuk olduğu için Zorlandım ama yardımcı oldular. Doktorum geldi ıkın dedi ıkındım ebelerden yardım istedi karnıma 2 bastırmayla bebeğimi kucağıma verdiler ve hayatımda bu kadar ağladığımı hatırlamıyorum tarifi imkansıZ bi duyguymuş allah isteyen herkese nasip etsin❤️❤️ Dikişlerim var birazcık sadece onlar zorluyor onun haricinde hiç bir sıkıntım yok bebeğim sürekli memede ve uyuyor fırsat bulup yaZabildim. Normal doğumdan kesinlikle korkmayın imkanınız varsa kesinlikle epidural alın 4 saatte doğurdum resmen. Umarım hikayem normal doğum isteyenlere cesaret olur🥰