Öncelikle hepinize hayırlı ve kolay doğumlar diliyorum. Allah hepinizi yavrunuza hayırlısıyla sağlıkla kavuştursun inşallah.
Gelelim benim hikayeme. Yaşım 24 ve avukatım, korona sürecinde hakimlik sınavına hazırlanmaya karar verip temmuz 2020de işten ayrıldım. Tabii bu süreçte eşimle çocuk istediğimize de karar vermiştik. Ama çevremden duyduğum kadarıyla hemen olmayabiliyormuş, ben de tabii “en az birkaç ayım var, güzel güzel ders çalışırım” kafasındayım 😂 Elhamdülillah bir ay içinde bebeğimiz olacağını öğrendik ❤️ O saatten sonra leyla gibi gezdiğim için ders çalışmayı da bıraktım 😅
Hamileliğim çok güzel geçti, mide bulantısı vs hiç yaşamadım çok şükür. 18 kg aldım ve maalesef bütün önlemlerime rağmen çatır çatır çatladım.
Uzatmadan doğum hikayeme geliyoruuum :) 25 mart akşam saat 10 gibi canım dondurma istedi, online sipariş verdik ve 1 saat sonra geldi bir güzel yedim 😂 tam dondurma yerken sağ kasığıma doğru hafif bir ağrı girdi. Benim acı eşiğim yüksektir zaten, önemsemedim ve yemeye devam ettim… Ağrılar direkt 10 dkda bir ile başladığı için doğum ağrısı değildir diye düşündüm. Çünkü daha önce hiç sancım olmamıştı. Bir de bana göre daha doğuma 2 hafta vardı. Ayrıca son kontrolümde bebişim daha doğum kanalına girmemişti. Bir yandan internetten gebe okulu videosu izliyorum, bir yandan da sağdan sağdan sancı giriyor. Araştırdığım kadarıyla doğum sancısının belden girip kasığa vurduğunu düşündüğüm için hala konduramıyorum. Ağrıların gaz sancısı olduğunu düşünüyorum hatta hem de bayağı kendimden eminim… Saat gece 1 gibi sancılar sıklaşmaya başladı 5 dkda 4 dkda bir sancı giriyor, sancı girdiğinde yürüyorum geçiyor yatağa geri uzanıyorum 😂 Hala doğum sancısı olduğunu düşünmüyorum.. Hatta eşime bir ara “doğum sancısı böyle bir şeyse yandık” dediğimi hatırlıyorum, gülüşmüştük hdjdjdjd Neyse ben kendimden aşırı emin olduğum için gidip bir tane bekunis içtim, dokturum kabız olursan içebilirsin demişti. Evet yaptım bunu. Sonrası sancılar sıklaştı bir yandan sürekli lavaboya gidiyorum bir yandan sancı çekiyorum. Saat 3 gibi eşimi uyandırdım ben dayanamıyorum acile gidelim doğum sancısı değilse de bir şeyler yaparlar belki dedim. Onu da gaz sancısı olduğuna o kadar inandırmışım ki sabah ilk randevuya gideriz dedi. Sabaha kadar dayanamayacağımı söyleyince kalktık hazırlanmaya başladık. O anda aklıma aşırı dahiyene bir fikir geldi: duşa girmek. Ben duşa girdim 40 dk falan kalmışım orada. Çıktığımda sancılar dakikada 1 geliyordu ve ıkınma isteği hissediyordum. Zorla üstümü giyinip biraz saçımı kuruttuk, evden çıkmadan son kez lavaboya girdim ve nişanımın geldiğini gördüm. Saat 04:13′te evden çıktık ve 15 dk sonra hastanedeydik. Danışmada doğum için geldiğimizi söyledik, görevli ilk doğum mu dedi evet deyince aheste aheste hareket etmeye başladı, daha doğuma saatler olduğunu düşündü sanırım.. o an tekrar sancı geldi ve bardaktan boşanırcasına suyum geldi. Beni doğumhaneye aldılar üzerimdeki tuniği bile değiştiremeden çatala çıktım ve ebenin cümleleri kafamda yankılandı “hımmm tam açıklık”. O an o kadar mutlu oldum ki sona yaklaştığım için. Hemen doktorumu aradılar, o gelmeden doğuracağım diye çok korktum ama neyse ki bebişim doğum kanalına biraz yanlış açıyla girmiş. Pozisyon aldırıp ıkındırdılar
ve doğru açıya ulaşmasını sağladılar. Bu son 1 saat gerçekten zor geçti ama Allah güç kuvvet veriyor, kendinize inanın. Doktorum geldi ve 26 mart 05:23′te minik oğlumu kucağıma aldım, inanılmaz bir his 🥰 bebişim doğduğu anda pamuk gibi oldum ve her şey rüya gibi gelmeye başladı. Şu anda sancıların nasıl bir şey olduğunu bile unuttum. Doğumdan 5 dk sonra ben bebişimin ilk muayenesini izlerken plesanta da kendiliğinden ayrıldı, epizyotomi kesisi yapılmış ve 3 tane de dikişim var.
Merak edenler için, doğumu kolaylaştırmak için bir şey yapmadım denebilir. Pandemiden dolayı zaten sürekli evdeydim ve haliyle hareketsiz bir hamilelik geçirdim. Sadece son 1 ay her gün aç karnına 5-6 tane hurma yedim, tabii kolay bir doğum olsun diye dua ederek. Son 1 hafta günde 10-15 dakika pilates egzersizleri yaptım. Şimdi bebişimle birlikte günlerin keyfini çıkarıyoruz, hepinize tekrar hayırlı doğumlar diliyorum, rabbim isteyen herkese bu duyguyu tattırsın inşallah 🙏🏻