Selam arkadaşlar. Bugün genel anestezili rahat bir doğum yaptım. Bir kere ilk söylemek istediğim şu; sakın spinal ve ya epidural şansınız varken genel anestezi yaptırmayın. Genel anestezinin bir çok dezavantajı var. 1) çocuğuma çok geç odaklandım. İlk 5 6 saat kendi çocuğum olduğunu bile algılayamıyordum. 2) uyanma kısmı aşırı kötü hissettiriyor. Bıraksalar ana avrat söversiniz. 3) vcutta haksizlik ve bitkinlik yapıyor. 4) somda genel anestezide uyanıklen takılmak zorunda.
ama eğer benim gibi hiç şansınız yoksa ve genel anestezi yaptırmak zorundaysanız 1)12 saat lık olayını ciddiye alın asla bir fındık tanesi bile yemeyin. Sıfır kusmayla günü bitirdim. 2) sıvı alımını 3-4 saat önceden kesin sondanın takımı kolay oluyo tık diye. 3) hemşirelere güler yüzlü olun. Onlar hizmetkar değil çalışan. Sırf sizin serumunuz yavaş akıyo diye o insanlar azar dinlemek zorunda değil. Siz özel prensesler değilsiniz. Anne olmanız sadece sizi ve eşinizi bağlar. Kimseye emredemezsiniz.
gelelim doğum hikayemeee… detaykara girmeden anlatayım. Bu sabah 8 de evden çıktım 09.30 da hastaneye yatışım yapıldı standart formlar dolduruldu imzalandı. Odaya geçip önlüğümü giydim. Saat 12.30 da sezaryene alındım ve saat 13.00 da uyandırıldım. Kanama kontrolüm karnıma bastırılıp hemşiremin vajinama parmağını sokmasıyla yapıldı. Hiç acı hissetmedim. Ağrı kesicilerim antibiyotiklerim yapıldı. Akşam beşe kadar kafası kopmuş tavuk gibi ne dediğimi ne yaptığımı çok bilemedim. Tabi bebekle o sırada annem ve eşim ilgilendi. Akşam 5 ten sonra toparlamaya başladım. Akiam6 da ilk kez yemeğimi yedim veeee 8 de ayağa kaldırıldım. O kadar abartmışlar o kadar çok korkutmuşlar ki acıdan öleceğimi sanıyordum ayağa kalkınca. Önce sağ tarafıma dönüp yatakta doğruldum. Baş dönmem geçene kadar bekledim. Sonrada dümdüz karşıya bakarak ayağa kalkıp yürüdüm. Hepsi bu. Bir sinek ısırığı gibi yanmam var dikişlerde. Bazende adet sancısı gibi ufak bir kramp yokluyor hepsi bu. Bu arada emzirme için muhakkak ebeden ardım alın. Benim tavşanıma emzirmeyi ebesi 3 dakikada falan öğretti. Sezaryenlinin sütü gelmez efsanesinede inanmayın. Emzire emzire gece saat bir gibi süt gelmesini başardım. Mama kullanmaktanda çekinmeyin. Formül mamalar öcü değildir. Anne sütüne çok yakın kalitede hazırlanıyorlar. Şimdi bi yanımda tavşanım bi yanımda anam bür yanımda aşkım uyuyor. Bende gecenin bu saati bunu yazarak korüdorda yürüyorum. Öpüldünüz :)